site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Özel Öğrencilerden Kaymakam İnci’ye Ziyaret

Selçuklu Özel Öğrencilerden Kaymakam İnci’ye Ziyaret
03.12.2019
A+
A-

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci Makamında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerini ve öğretmenlerini Ağırladı.

Daha sonra, Kaymakam Ekrem İnci, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerince hazırlanan etkinliğe katıldı.
Turizm Otelcilik toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ve Eşi Zehra İnci, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutanı Ekrem Büyüktekin, Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Düztaş ve ilçe teşkilatı, daire amirleri, rehabilitasyon merkezi öğrencileri ve veliler katıldı.
Etkinlikte konuşan Kaymakam İnci; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 1992 yılından beri dünyanın 156 ülkesinde farkındalık oluşturmak amacıyla, engellilerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları çözüme kavuşturmak noktasında, topluma kazandırılması ve rehabilitasyonlarını kolaylaştırma adına belirlenmiş bir tarihtir. Yoksa sadece engellilerimizi bir gün hatırlamak için oluşturulmuş bir tarih değildir. Biz her zaman arkanızdayız, kapımız sonuna kadar açık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz Engellilere verilen haklar konusunda avrupa ülkelerinden daha iyi durumda. Ülkemiz bu konuda son yıllarda yapılan düzenlemelerle engellilerin yanında olduğunu fazlasıyla göstermektedir. Erişebilirlikle ilgili düzenlemelerin yasal mevzuata bağlanması, engellilerimizin evde bakım desteği ile aileleri ve yakınları yanında bakılması, yine kurum bakımı dediğimiz rehabilitasyon kurumlarında aile vakfı hizmet olarak hizmetlerin sunulması bunların birkaç tanesidir. Bakanlığımızın son yıllarda ortaya koyduğu sosyal politika içerisinde en önemli başlıklardan birisini engelli hizmetleri oluşturmaktadır. Bu vesile ile 3 Aralık günü de tabi ki kutlanacak, farkındalık oluşturulacak ama aynı zamanda hepimizin yarın engelli olacağı ihtimalini bulundurarak, hepimizin bir kez daha düşünmesine fırsat vereceği bir gün olmasını diliyoruz. Engelli ailelerin emekli olmaları konusunda, ailelerimizden alacağımız dilekçeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ileteceğim. Bu konuda da ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum ” dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği, birlikte günün anısına yaptırılan pastanın kesilmesi ve Selçuk’ta bulunan Özel Eğitim okullarının gösterileri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.