Selçuk Haber

Kardeş Okula Anlamlı Ziyaret

metem1

Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi METEM öğrenci ve öğretmenleri kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’ı ziyaret etti. Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı öğrencileri için önemli bir kültür alışverişi imkanı yaratan bu ziyarete katkılarından ötürü Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e teşekkür etti.

Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi METEM öğrenci ve öğretmenleri kardeş okul projesi kapsamında Romanya Bükreş şehrinde yer alan kardeş okulları Dante  Alighieri okulunu ziyaret etti. Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla 12-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyarete 10 öğretmen 8 öğrenci katıldı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kültür alışverişinin yanında dilve kültürel gelişimleri ve kişisel gelişimlerine de katkıda bulunan bu ziyaret kapsamında Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan olmak üzere üç ülke ve bu ülkelerdeki Varna, Sofya, Köstence, Bükreş, Braşov, Sighișoara, Sinaia, Selanik, Kavala şehirleri ziyaret edildi.

Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi METEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı eğitimin bir bütün olduğunu düşünen öğretmen ve öğrencilerin Avrupa’nın bu üç ülkesini gezerek ufuklarının genişlediğini düşündüğünü belirterek bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Yeşilyağcı ayrıca desteklerinden dolayı Selçuk Belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve Başkan Yardımcısı Veli Keskin nezdinde Selçuk Belediyesi’ne teşekkürlerinisundu.Müdür Yeşilyağcı ayrıca Nisan ayında projenin ikinci ayağı olarak kardeş okul Dante  Alighieri’nin Selçuk’u ve okullarını ziyaret edeceğini söyledi.

Exit mobile version