Selçuk Haber

Karayollarının Yön Levhaları Selçuk’a Yakışmıyor

Karayolları tarafından Selçuk’taki kavşaklara 2011 yılında takılan yön levhaları kentte büyük bir görüntü kirliliğine neden oluyor. Atatürk Caddesi, hastane ve üst geçitlere asılan yön levhaları vatandaşları rahatsız ettiği gibi binlerce turistin ziyaret ettiği Selçuk’a da yakışmıyor. Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan ilan, reklam ve tabela yönetmeliği gereğince yer ve yön tabelaları belirli uluslararası standartlara göre hazırlanmış ve uygulanmıştı. Belediye yetkilileri bu hassasiyetin herkesçe gösterilmesini istiyor.

Trafik Işıkları ve Yaya Geçidindeki Yanlışlıklar Ölüme Davetiye Çıkartıyor

Ayrıca Hastane Kavşağı olarak bilinen ve İzmir’den Aydın’a, Kuşadası’na, Devlet Hastanesi’ne ve şehir merkezine geçişi sağlayan dört yolun trafik ışıklarındaki karmaşa da büyük tehlike yaratmaya devam ediyor.

İzmir – Aydın Karayolu’nun Kuşadası yönüne dönen hastane kavşağında, araçlara ve yayalara aynı anda yeşil ışık yanması büyük trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Bu özellikle hastane yönüne gidip gelen yayalar için büyük tehlike yaratıyor.

Bu kavşaktaki yaya geçit çizgileri de ayrı bir sorun.  Yaya geçit çizgileri trafik ışıklarından önce yapıldığı için, taşıtlar yaya geçitlerinde durarak ışık önünde durmuş oluyor.

Bu durum yaya geçitlerini yok ederek büyük bir risk yaratıyor. Oldukça hareketli olan bu kavşakta büyük bir trafik faciası yaşanmaması için belediyenin defaten uyarıda bulunduğu bu sorun ise ne yazık ki Kara Yolları ve Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bir türlü çözülemiyor.

Exit mobile version