Selçuk Haber

İzmir’de Operasyonu Yapan Müdürler Görevden Alındı

oto-izmir-de-operasyonu-yapan-mudurler-aciga

Sabah Operasyon İkindi Görevden Alma

İzmir’de bu sabah Liman İşletmesine yönelik operasyonu gerçekleştiren bir emniyet müdür yardımcısı ile iki şube müdürü görevden alındı.

Operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu öğleden sonra görevlerinden alındı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarıyla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumluydu.

17 Aralık depremi olarak adlandırılan Büyük Rüşvet operasyonu sonrası yurt çapında yaşanan Emniyet operasyonlarına bir yenisi İzmir’de eklendi.

İzmir’de bu sabah Liman İşletmesi’ne yönelik operasyonu gerçekleştiren bir emniyet müdür yardımcısı ile iki şube müdürü görevden alındı.

Operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu, bugün öğleden sonra görevlerinden alındı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarıyla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumluydu.

JET ATAMALAR
İzmir’de Liman İşletmesi Operasyonu’nu yapan üç polis şefinin yerine jet atamalar yapıldı. Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik’in yerine Konak İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk vekaleten, Narkotik Şube Müdürü Behzat Tuzcu Basın Protokol Şube Müdürlüğü’ne getirilirken, yerine Basın Protokol Şube Müdürü Okan Özer geldi. Bayraklı İlçe Emniyet Müdür Yardımısı Uğur Yıldız Konak İlçe Emniyet Müdürü oldu. Görevden alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın’ın yerine henüz atama yapılmadı. Mehmet Ali Şevik ve Behzat Tuzcu’nun üç yıldır aynı makamda görev yaptığı, Taner Aydın’ın ise iki ay önce İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı’ndan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildiği öğrenildi.

YILDIRIM’DAN İLK YORUM: ONU YAPANLARA SORACAKSINIZ
Yıldırım, TCDD’ya yapılan operasyonda aktif görev alan emniyet müdürlerinin görevden alınması ile ilgili soruları yanıtladı. Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaretinin ardından konuşan Yıldırım, “Onu ben bilemem. Benim işim ve sahamda olan bir iş değil. Olayla ilgili değerlendirmeyi yaptık. Gerisi idari bir tasarruftur. Onu yapanlara soracaksınız” dedi. Yıldırım ziyaretler arasında EBSO başta olmak üzere bazı STK’ların bulunmamasını da, “Ayrım yapmadık. Onların zamanı ve programları uygun düşmedi. Başka zaman ziyaret edeceğiz” dedi.  

19 ARALIK’TA DA ‘OPERASYON’ YAPILMIŞTI
17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında İstanbul Emniyeti’nde başlatılan görevden almalar 19 Aralık’ta İzmir’e sıçramış, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü görevlerinden alınmıştı.

Exit mobile version