Selçuk Haber

İzmir’de korona virüs alarmı! Kaç kişi var?

İzmir’de koronavirüs salgını nedeniyle gözetim altında tutulan ve yüksek şüphe tespit edilen kişi sayısı 8 oldu. İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonrasında söz konusu kişilerin yakınları da gözetime tabi tutulurken alınan örnekler incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Sağlık Bakanlığı; vakalar için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ni ayarlarken son olarak Türkan Özilhan Devlet Hastanesi de listeye dahil edilmişti.

Trafik Hastanesi olarak bilinen Bornova’daki hastanenin tüm tek kişilik odaları izole edilirken tedbirler de üst seviyeye çıkartıldı. İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün onayı sonrasında koronavirüs şüphesi bulunan hastalar yatırılmaya başlandı.

Egedesonsöz haber portalından alınan bilgilere göre kentteki vaka sayısı 8 kişi oldu. “Yüksek şüphe” tespitiyle hastaneye yatırılanlara ise henüz kesin tanı konulmadı. Tedavilere başlanan hastaların alınan kan örneklerinin Ankara’ya gönderildiği ve sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

Exit mobile version