Selçuk Haber

İzmir’de Hareketli Gece

izmir-ahmet-atakan

İzmir’de yaklaşık 2 bin kişi, Hatay’daki ODTÜ destek yürüyüşünde ölen 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Basmane Meydanı’ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde protestolarını sürdürmek isteyen gruba polis müdahale edip, biber gazı sıktı.

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda saat 20.00 sıralarında toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 2 bin kişi daha sonra Basmane Maydanı’ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak üzere yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Ahmet’in katili AKP’, ‘Ahmet’in katili AKP’nin polisi’ sloganları atan grubun AKP Konak İlçe Başkanlığı’na ulaşmasını engellemek için polis, Basmane Meydanı girişinde TOMA araçlarıyla barikat kurdu.

DAĞILMAYAN GRUBA MÜDAHALE
Gazi Bulvarı üzerine Basmane Meydanı girişine ulaşan grubun dağılması için polis, anons yaptı.Güvenlik güçlerinin izinsiz gösteri yaptıkları ve dağılmalarını istediği gruba daha sonra TOMA araçlarıyla müdahale etti.

Bir süre sonra önde TOMA araçları arkada çevik kuvvet ekipleri olmak üzere polis harekete geçti. Bu sırada protestocu grup da çevreden ellerine geçirdikleri malzemeleri yola barikat kurmaya çalıştı.

Göstericiler, Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına ardından 2. Kordon’a çekildi. Bazı göstericilerin sıkılan tazyikli su nedeniyle yere düştüğü görüldü.

Polisin sıktığı yoğun gazdan çevrede bulunan turistler ile otobüs bekleyen vatandaşlar olumsuz etkilendi.

KAYNAK: EGENİN SESİ

 

Exit mobile version