site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Valiliği açıkladı: Düğünlerde havai fişek artık yasak!

İzmir Valiliği açıkladı: Düğünlerde havai fişek artık yasak!
25.07.2020
A+
A-

İzmir Valiliği, kent genelinde çeşitli etkinliklerde, düğünlerde, dini ve milli bayramlarda, yerel milli günlerde ve kutlamalarda izin alınmadan havai fişek ve işaret fişeği kullanılmasına yasak getirdi. İzinsiz havai fişek kullanımı durumunda düğün salonlarına da ceza kesilecek.

Sakarya’da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçinin hayatını kaybetmesi ve fişeklerin imhası sırasında 3 askerin şehit olmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kent genelindeki etkinliklerde havai fişek kullanmama kararı almıştı.

Kentte bazı düğün ve etkinliklerde hava fişek ve işaret fişeği kullanımının yaygın olması üzerine İzmir Valiliği harekete geçti. Valilikten yapılan açıklamada etkinlikler, kutlamalar ve düğünlerde havai fişek kullanılmasını yasakladı. İzinsiz havai fişek kullanımı durumunda düğün salonlarına da ceza kesileceği bildirildi.

BELGE YOKSA HAVAİ FİŞEK DE YOK!
Havai fişek alımlarının Yerel Mülki İdare Amirliklerinden (Kaymakamlık) alınacak iznin ardından (A) sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesi olan kişiler tarafından kullanılması koşulu ile gerçekleştirileceği ve izin için alınan miktar kullanılabileceği aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.