site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir Tabip Odası acı gerçeği açıkladı, çağrı yaptı: Arabasında konaklayan doktorlar var!

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Obuz, kentteki sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin tabip odası koordinasyonunda çalışma yapması gerektiğini belirtti. Konuyu yazılı olarak iki kuruma da illetikler belirten Obuz, açıklamasında “Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir” dedi.

İzmir Tabip Odası acı gerçeği açıkladı, çağrı yaptı: Arabasında konaklayan doktorlar var!
14.04.2020
A+
A-

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, koronavirüs ile mücadele sürecinde görev yapan sağlık çalışanlarından bazılarının virüsü ailesine bulaştırma kaygısı nedeniyle kendi araçlarında ya da otelde konakladıklarını belirtti. Tabip Odası’na iletilen başvurular doğrultusunda sağlık çalışanlarının konaklama ihtiyacı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Obuz, sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün tabip odası koordinasyonunda çalışma yapması gerektiğini dile getirdi.

Obuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin sağlık çalışanlarına tahsisi konusunun ivedilikle ele alınmasını İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak bugün resmî bir yazı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop’a ilettiklerini ifade etti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19 test sonucu pozitif olan ancak semptomları olmadığı için tıbbi durumu hastanede yatarak tedavi gerektirmeyen, evinde istirahati istenen çok sayıda sağlık çalışanı bulunmaktadır.

Odamıza iletilen başvurularda, Covid-19 test sonucu pozitif olan bazı sağlık çalışanları, virüsün ailesine ve yakınlarına bulaşma kaygısı yaşamaktadır. Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir.

Virüsün yayılım hızı ve sağlığa etkileri değerlendirildiğinde, sağlık çalışanlarının kaygılarının oldukça haklı olduğu değerlendirilmektedir.

Test sonucu pozitif olan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen sağlık çalışanlarının evlerine gitmek yerine, mümkünse şehir merkezi dışındaki kamu kurumlarına ait dinlenme ve konaklama tesislerinde ağırlanması doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bu nedenle, sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Odamız koordinasyonunda çalışma yapılması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin tahsis edilmesi konusunun ivedilikle ele alınmasını İzmir Tabip Odası olarak bugün resmî bir yazı ile sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve sayın İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bildirdik.

Bu savaşta ön saflarda mücadele veren başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının kendileri de aileleri de kıymetlidir.

Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.