site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir, Şirince EXPO 2012’yi Kaçırdı

İzmir, Şirince EXPO 2012’yi Kaçırdı
20.12.2012
A+
A-

sirince_koyu_21_aralik_alameti1İzmir’de birileri EXPO 2020 masalının arkasına saklanarak devletin kaynaklarını çarçur ediyor, biz de aval aval bakıyoruz. Halbuki İzmir için EXPO benzeri fırsatların biri bitmeden diğeri çıkıyor.

İşte size EXPO Şirince…

Dünyanın ilgi odağı olan 21 Aralık 2012 gecesi 150 binden fazla kişinin gelmesi beklenen Şirince’ye kimse sahip çıkmıyor.

Dünya Şirince’ye ulaşmak istiyor ama tüm ulaşım yolları kapalı. Dünyanın gözbebeği bir köy, mahalle muhtarı tarafından yönetiliyor.

İzmir’de birileri İzmir’in yararına bir iş yapıyorum derse bilinmeli ki, malı götürüyor.

EXPO’da da benzer bir durum var. EXPO’nun yüklü para kaynağı bütçesi var, o kaynakların İzmir’e harcandığına inanmıyorum.

İzmir’i yönetenler gerçekten İzmir’i düşünselerdi, Şirince fırsatını değerlendirirlerdi.

Şirince’de konaklayacak insanlara sahip çıkacak bir merci yok. İzmir Valisi kıyamete bir kaç gün kala Şirince’ye gidebildi.

Turizm Bakanlığı’nın ciddi bir çalışması yok.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın böyle bir organizyona ayıracak zamanı yok. Onlar kendi derdinde…

Halbuki Şirince’ye ulaşım sağlanmalıydı. Özel park alanları yapılmalıydı. Fırınlar açılmalıydı, sağlık personeli takviye edilmeliydi. Çok özel çadır kentler kurularak, hatta prefabrik yapılarla gelecek turistlere konforlu barınma imkanı sunulmalıydı.

Arabanı Selçuk’ta bırak tabana kuvvet! 12 km yol yürüyebilir yokuşu aşabilirsen Şirince’yi görürsün. Şirince’ye araçla girmek yasak.

Şimdi Şirince’de yeteri kadar tuvalet bile yok.

Diyanet İşleri Başkanlığı bir ofis açarak gelecek turistlere bir kaç dilde danışmanlık hizmeti vermeliydi. Canım ülkemde herkes horul horul uyuyor.

Yüce Allah Türkiye’ye yerden de gökten de büyük lütuflar yağdırıyor, onları kanalize edecek akıllı adamlar yok.

Şirince sadece merak turizminden bile İzmir’i ihya edebilirdi.

Ne yazık ki, İzmir’de bu fırsatı değerlendirebilecek ferasetli yönetici yok.

Hazır para varsa gönderin harcasınlar. EXPO masalı için yurtdışında lüks otellerde kalsınlar, gezip tozup yüklü maaşları alsın ve bol bol hava atsınlar…

Ayıp denen bir şey var beyler…

Ayıp…

Siz unutmuş olabilirsiniz ama hala Anadolu’da bu kelime işe yarıyor.

İzmir’in medyası da fason. Biri de çıkıp bölgedeki hareketliliği gösterek İzmir Valisi’ni, Turizm Bakanlığı’nı harekete geçirmiyor. Onlar da aynı kategoride. EXPO 2020 masalından reklam gelsin, cepleri dolsun başka ne isterler ki?

Birkez daha yineliyorum. İzmir’in kaderi kötü…

İzmir böyle beceriksiz yöneticileri haketmiyor ama elimizdeki malzeme bu…

Onlar da bu kadar beceriyorlar!

Şirince’ye ve İzmir’e geçmiş olsun…

YORUMLAR
  1. erdogan arna dedi ki:

    İzmir yıllardır selçuk gerçeğini hep halının altına süpürdü işte Efes Meryem Ana ortada yıllardı akıllara zarar reklam yarattı sonuç sıfır önümüz Hep öncelik torbalı Aydın bağlı olsak bin kat daha fazla katma değer elde ederdik İzmir kendi bokunda boğulmakta..