site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir Oda Ve Borsalarının Zirvesi Selçuk’ta Yapıldı

İzmir Oda Ve Borsalarının Zirvesi Selçuk’ta Yapıldı
18.07.2016
A+
A-

İzmir İli Oda ve Borsaları Yönetim Kurulları Ortak toplantısı Selçuk Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İzmir ve bölge ekonomisine yön veren oda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantının oturum başkanlığını İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’nın da iştirak ettiği , İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ile Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ve yönetimi, Ödemiş Ticaret Borsası yönetimi, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin ve yönetimi , Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır, Torbalı Ticaret Odası yönetimi, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve yönetimi , Bergama Ticaret Odası yönetimi, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve yönetiminin katıldığı toplantı, Selçuk’un Roma dönemi temasını taşıyan parkı Cittantica’nın Artemision Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Dört ayda bir düzenlenen toplantının bu dönem evsahipliğini yapan Selçuk Ticaret Odası’nın sunduğu gündem maddeleri üzerine konuşan STO Başkanı Koray Yolcu ilk olarak Küçük Menderes kirliliğine dikkat çekti.

ODALAR VE SANAYİ BÖLGELERİ KÜÇÜK MENDERESİ KİRLETEN ÜYELERİNİ UYARMALI
Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu,  önceki toplantılarda da gündeme getirdikleri Küçük Menderes kirliliğine ilişkin olarak girişimlerin sonuç vermeye başladığını, Bakanlığın temizleme çalışmaları için harekete geçtiğini belirtti. Yolcu şöyle devam etti: İzmir’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile bir toplantı yaptık. Biz bir yerden temizlerken, bir yerden de Küçük Menderes kirletilmeye devam ediyor diye. Biz temizlerken, bir yandan kirletilirse bütün çabalar boşa gitmiş oluyor. Kirliliğe neden olan fabrikaların bağlı bulunduğu odaların da elini taşın altına koyması ve sanayi kuruluşlarını bu konuda uyarması gerekli.” STO Başkanı Koray Yolcu konuşmasında Küçük Menderes Nehri’nin çevre sağlığının yanısıra bölgenin turizm ve tarımsal potansiyeli için ciddi bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek,  kirliliğini yaratan firmaların, bağlı oldukları oda ve sanayi bölgelerince uyarılması  gerektiğini kaydetti. 

TARIMSAL SANAYİ BÖLGEMİZE YATIRIMCI BEKLİYORUZ
Selçuk bölgenin en verimli ve en kıymetli meyvelerinin yetiştiği topraklar diyen Koray Yolcu, ilçede paketleme tesisi ve ihracatçı firmalar olmasına rağmen bu meyvelerin yan ürünlerini üretecek yatırımcıya ihtiyaç olduğunu söyledi. Yolcu, Selçuk Belediyesi tarafından yapılan tarımsal sanayi bölgesine de yatırımcıların yönlendirilmesi konusunda katılan oda ve borsa yöneticilerinden destek istedi. 

PAMUCAK’TA ÇEVREYLE UYUMLU, DOĞAL HAYATI BOZMAYAN YATIRIMCI İÇİN KAYBEDECEK ZAMAN YOK
Turizmin bu yıl kötü bir dönem geçirdiğini belirten Başkan Yolcu, Selçuk’un UNESCO listesine girmesinin ardından önümüzdeki yıllarda turizme ivme kazandırmak için denizle buluşmanın önemine değindi. Başkan Yolcu, Burada Selçuk’un 8 kilometre ilerisinde Türkiye’nin en büyük ikinci plajı var. 12 kilometre Pamucak. Pamucak sahilinin 2005 yılında devlet tahsisi gerçekleştirilmiş, yatırımcıya açılmış bir sahildir ama 2007’de bir mahkeme kararı ile tüm yatırımlar durdurulmuş. O alan şu anda sivrisineklerin yetiştiği, bataklık haline gelmiş bir alan. Hacettepe Üniversitesi’nin bölgeye dair çeşitli raporları bulunuyor. Rapor İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilmiş. Bölgeden geçen Menderes, Ürkmez yolu sebebi ile aslında bölgenin doğal SİT alanı özelliğini kaybettiği raporda açıkça yazılı ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tüm bu raporları toplayıp İzmir’in tümü için bir SİT raporu hazırlayacağını bildirdi. Yaklaşık 1 yıldır orada bekliyor. Şubat ayında Sayın Valimizin temasları ile görüşme yaptık. Nisan ayında çözülecek dediler ama halen bir sonuç çıkmadı. Pamucak’ın SİT konusunun çözülmesi demek bölgeye pek çok yatırımcının gelmesi demek. Pamucak bölgesinin sit sorununun çözülerek bölgenin çevreyle uyumlu, doğal hayatı bozmadan yatırımcıya açılmasının hem İzmir hem de Ege için büyük bir kazanç olacaktır. “dedi.
Ekonomik ve güncel konuların değerlendirildiği toplantıda, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş,  EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral bölge ekonomisine ilişkin görüşlerini aktardı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı da bir konuşma yaparak Selçuk Belediyesi’nin turizmi güçlendirmeyi amaçlayan çalışmalarını aktardı.
Toplantıdan önce gerçekleştirilen Roma yaşantısını canlandıran gösteriyi katılımcılar ve İzmir basını ilgiyle takip etti.

izmiroda

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.