site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Gündoğdu’da 1 Mayıs Coşkusu

İzmir Gündoğdu’da 1 Mayıs Coşkusu
02.05.2013
A+
A-

gundogduYurt genelinde büyük bir katılımla kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın İzmir’deki coşkusu, grupların belirledikleri alanlardan Gündoğdu Meydanı’na gelmesiyle başladı.

Kutlamalar Sönük Kaldı

İzmir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları bu sene ‘Barış Süreci’ nedeniyle iki parçaya bölündü. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Gündoğdu Meydanı’nda yapılan kutlamalar sönük kaldı. Her sendika farklı güzergahtan yürüyerek alana girerken, 1 Mayıs’ın ana teması ‘taşeronlaştırma’ oldu. İşçiler, ‘Taşerona hayır’  yazılı pankartlarla, özelleştirme, esnek çalışma, iş güvensizliği ve düşük ücrete tepki gösterdi.

İzmir’de 30 bin üyesi olan DİSK, saat 11.00’de Kahramanlar’daki sendika binası önünde toplanıp Basmane’den geçti, bu istikametten de Gündoğdu Meydanı’na girdi. İzmir’de 113 bin üyesi olan TÜRK-İŞ de, Fuar’ın 9 Eylül Kapısı önünde toplandı ve buradan alana hareket etti. 20 binden fazla üyesi olan KESK ise, saat 11.00’de Konak Pier köprüsünün altında toplanarak, alana yürüdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi ve ilçe örgütleri de saat 11:30’da Fuar Montrö kapısından topluca yürüyerek alana girdi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin yönetimiyle alanda bulunurken çevre ilçe örgütleri ve gençlik kolları da işçilerle birlikte sloganlar attı. CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, CHP PM Üyesi Berrin izmir-gundogdu-1mayisDilekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu işçileri yalnız bırakmazken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Belediyesi çalışanlarıyla alana girdi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da işçileri yalnız bırakmadı.

Kocaoğlu; ‘Taşeronlaşmaya, Taşerona Karşıyız’’

İşçilerin büyük ilgisiyle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, taşeronlaşmaya dikkat çekerek şunları kaydetti; ‘’İzmir demokrasinin kenti. Emeğin kenti. Emeğe sanata çocuğa, kadına gence de sahip çıkıyor. 1 Mayıs İşçinin bayramı emeğin bayramı bu aynı zamanda bir dayanışma bayramı. İzmir’de biz tüm İzmirli hemşerilerimizle birlikte Gündoğdu Meydanı’nda, halkın meydanında kutluyoruz.  İstanbul’daki olaylara çok üzüldüğümü de buradan ifade etmek istiyorum ve bu güzel 1 Mayıs kutlamalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sendikalarda, 1 Mayıs’ı düzenleyen ekipler kurumlar da bu sene taşeronla mücadeleyi gündemine koydular.  Biz de taşeronlaşmaya, taşerona karşıyız. Biz emeğin özgürlüğü için zaten 1 Mayıs bunun için kutlanıyor. Emeğin hak arama mücadelesi ve bayramı kutlu olsun.

bdp-1mayis-izmirBDP’li Genç Sahneye Fırladı, Suavi Konseri Kesti

Terörist elebaşı Apo’nun pankartlarıyla alana giren BDP’li grup, işçilerin tepkisine neden olurken, açılan  ‘Başkan Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm’ yazılı pankart sinirleri gerdi. BDP’li bir genç elinde BDP flamasıyla Suavi’nin yanına fırladı, sahneye çıktı. Bunun üzerine Suavi şarkısını yarıda keserek, “Sanatçıya saygı göstermemek hiçbir yerde devrimci hareketi yükseltmez. Herkes elindeki bayrakla sahneye çıkmak isterse burada kaos olur” dedi. Sahneye çıkan genç bunun üzerine aşağı indi. Suavi konseri boyunca hiç kimsenin bu tür hareketlerde bulunmamasını istedi. İzmir’den kutlamaya izin verilmeyen Taksim’e de mesaj göndermeleri gerektiğini söyledi.

Suavi; ‘Sloganlarınız Jilet Gibi Kessin’’

Sloganlar eşliğinde konserine devam eden Suavi, 10 binlerle beraber tek ağızdan 1 Mayıs marşını söyledi. Suavi, ‘’Bir slogan büyük kitle tarafından jilet gibi atılırsa Suavi’nin sakallarına değer, sloganlar alandakilerin disiplini içinde ortak buluşursa etkisi olur. Buradaki 10 binler birleşin de jilet gibi slogan atın. Yaşasın hakların kardeşliği. İşçi sınıfı örgütlü hareketin içinden geçerken her dönemde kaypak emekçiler olmuştur, grev kırıcılık yapmışlar, satmışlardır. Bu o kişinin kötü olduğundan değil sınıf bilincinden yoksun olduklarındandır’’ diyerek işçilerle birlikte ‘Payidar’ şarkısını söyledi, on binler tek bir ağızdan Suavi’ye eşlik etti. Kapanışı Çav Bella şarkısıyla yapan Suavi alkışlarla sahneden indi.
1mayis-izmir

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    chp nin ne işi var bu bdp lilerle onu anlayamıyorum birtürlü