site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzcioğlu’nun Facebook’ta ki paylaşımına tepki yağıyor

İzcioğlu’nun Facebook’ta ki paylaşımına tepki yağıyor
23.08.2015
A+
A-

sabahattin-izcioglu-na-tepki-yagiyor2

Selçuk’ta yıllardır eğitimcilik yapan Sabahattin İzcioğlu’nun sosyal medyada paylaşmış olduğu yazıya büyük tepki.

İlçenin tanınmış simalarından olan daha önceki dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Başkan Aday Adayı olan, yerel seçimlerde AKP‘nin Belediye Başkan Adayı Zeynel Bakıcı’yı destekleyen, son yapılan genel seçimlerde ise HDP‘yi destekleyen eğitimci Sabahattin İzcioğlu‘nun facebook’ta paylaşmış olduğu ” Eski Ercişli bir Askerin kan donduran itirafları ” isimli yazıya büyük tepki yağdı. Bizlerde Selçuk Haber Gazetesi olarak hem İzcioğlu’nun yapmış olduğu paylaşımı hem de yapılan yorumları kelimesine dokunmadan okuyucularımızla paylaşıyoruz. Yorum siz okuyucularımızın…

İŞTE İZCİOĞLU’NUN BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN O PAYLAŞIMI:

SABAHATTIN-IZCIOGLU (5)

Eski Ercişli bir Askerin kan donduran itirafları
19 yıl önce Yüksekova’da askerlik yaptığını ifade eden Sıraç Kılıç’ın tanık olduğu olaylara ilişkin anlattıkları kanları donduracak nitelikte. Kılıç, askerlerin bir çocuğu keyfi olarak vurduğunu, Türkçe bilmeyen bir çocuğa ise dinamit bağlanarak patlatıldığını söyledi. Kürt sorununun çözümsüzlüğü nedeniyle bölgede yaşanan çatışmalarda başvurulan kirli yöntemlerin tanığı Erciş’te konuştu. Yıllardır tanık olduğu olaylar karşısında yıllardır acı çektiğini ve artık bu acıları daha fazla taşıyamayacağını ifade eden Sıraç Kılıç’ın anlattıkları kanları donduracak nitelikte. “19 yıl önce dinamit bağlanıp patlatılan soyadını bilmediğim 13 yaşındaki Nezir’in Kürtçe çığlığı kulaklarımdan çıkmıyor” ifadelerini kullanan Kılıç (39), 19 yıl önce askerlik yaptığı Yüksekova’da tanık olduğu olayları DİHA’ya anlattı. Tabur Komutanlığı yapan Mehmet D’nin zevk için köylülere işkence ettiğini belirten Kılıç, “Hayvanlarını otlatan 13-14 yaşlarındaki kız çocuğuna ateş emri verildi. Biz vurmayınca Sedat denilen uzman çavuş dürbünlü silahı ile birkaç el ateş ettikten sonra kız kanlar içinde yere yığıldı” dedi. Kılıç, “Birçok insanı ise kafa üstü ayaklarından asarak işkence ediyordular. Onlarca köylü olmadık işkencelere maruz kaldı. Şimdi bir sürü mezar var oralarda. Tanık olduğum o günler aklıma geldikçe insanlığımdan utanıyorum” dedi.

‘Koyunlarını otlatan kızı vurdular’

Gelibolu 40. Piyade Alayı’nda askerlik yaptığını ve bu alaya bağlı seyyar taburun Yüksekova bölgesi İran sınırında geçici çadırlar kurarak bölgede askeri faaliyetler yaptığını belirten Kılıç, şunları anlattı: “Askerlik yaptığım bölgeyi tam olarak hatırlamıyorum. Fakat aramızda Şeytan Üçgeni diye adlandırılan, arı besleyerek bal üreten Cevizli isminde bir köy vardı yakınımızda. PKK ile askerler arasında bir gün önceden çatışma çıkmıştı. Çatışma sonrası aradan bir gün geçti. Bir kız çocuğu hayvanlarını otlatıyordu. Yaşı 13-14 gibiydi. Sedat isminde bir uzman çavuş kızı görür görmez bize kıza ateş etmemizi istedi. Ben kabul etmedim, yanımda Karadenizli bir arkadaşım vardı, komutan bana uzunca hakaret ettikten sonra ona ateş etme talimatı verdi. Ateş etmeden önce arkadaşıma kızdım.Ve bana ‘sen merak etme ben de insanım onu vuracağımı düşünme üstünden ateş edeceğim’ dedi. Ve gerçektende öyle yaptı. Karadenizli arkadaşım onu vurmayınca Ali isminde bir astsubay ‘ben vuracağım’ deyince, Sedat adındaki uzman çavuşun silahı dürbünlüydü ve o kızı vurmak istedi. Birkaç el ateş edince kız kanlar içinde yerlere serildi. Ve ben insanlık dışı bu uygulamayı izlemek zorunda kaldım. Yaşanan bu vahşeti bir marifetmiş gibi kahkahalarla tamamlıyordular.”

‘Televizyonlar askerlerin kızı vurduğunu demediler’

Yaşanan olaydan sonra Akşam haberlerini izlediklerini ifade eden Kılıç, “Akşam haberlerinde bizim Taburun adı geçti, çatışma yaşandığı ifade edildi. Haberde yaralanan kız çocuğun adı geçti, fakat askerin vurduğunu söylemediler. Kızı uzman çavuş vurdu, fakat olayı PKK’nin üzerine yıktılar” dedi.

’13 yaşındaki erkek çocuğa dinamit bağlayarak patlattılar’
Türkçe bilmeyen bir çocuğa sürekli PKK’lilerin nerede olduğunun sorulduğunu ifade eden Kılıç, ama çocuk Türkçe bilmediğini söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: “Çocuk Kürtçe konuşuyordu, elleri ile bir takım işaretler yapıyordu. Ve gerçekten çocuk PKK’lilerin nerede olduğunu bilmiyordu. Bilseydi yaşadığı işkenceye maruz kalmazdı. Çocuk konuşmayınca ona patlayıcı maddeler bağlayıp uzaktan kumanda ile patlattılar. O çocuğun gözyaşları ve Kürtçe yardım istemesi çaresizliği aklımdan çıkmıyor. Aradan 19 yıl geçti, başımı her yastığa koyduğumda kulak çınlaması gibi çocuğun çaresiz feryadını duyuyorum. Çocuğun babası çocuğu sormaya geldi. Sakallı ve yaşlı bir adamdı. Adam çocuğunun durumunu bile sormaya korkuyordu. Olmadık hakaretlere maruz kalıyordu. Ben orada asker olduğum sürece adam her gün çocuğunu soruyordu. Her defasında ‘sen git çocuk gelecek’ diyorlardı.”

‘İnsanları ayaklarından asıp işkence ediyorlardı’
Tabur Komutanı Mehmet D’nin Kürtlere tahammül etmediğini ve zevk alarak işkence ettiğini ifade eden Kılıç, “60-70 yaşlarındaki insanları ayaklarından asıp işkence ediyorlardı. Köylüleri toplayıp akıl almaz işkenceler yapıyorlardı” dedi. Kılıç, yapılan işkenceleri şöyle anlattı: “Bir çadır vardı, köylülerin kadınları ve kızlarını bu çadırlara getirip akıl almaz işkencelerle kirletiyordular. Asker, köylüleri iştima edip kadınlara ve kızlara babaları, ağabeyleri ve eşlerinin gözleri önünde taciz ediyorlardı. Tabur komutanı köylülerin koyunlarını toplattırıp satabildiğini sattırıyor, satamadığını ise keserek askerlere veriyordu.”

‘Cenazelerin parmaklarını ve kulaklarını kesip hatıra olarak saklıyordular’
Öldürülen PKK’lilerin cenazelerine işkence yapıldığını belirten Kılıç, “Cesetlerin parmaklarını ve kulaklarını keserek önce bir gün kola içinde beklettikten sonra kurutup vernikliyordular. Kimisi cüzdanına koyup saklıyordu. Kimisi ise tel geçirip anahtarlık yapıyordu. Cesetler haftalarca köy meydanına bırakılıyor, kimsenin ise dokunmasına izin verilmiyordu” dedi.

‘Etrafta bir sürü mezar olabilir’
Askerlik yaptığı alana şimdi gitse tanıyabileceğini ifade eden Kılıç, “Yüzlerce insan akıl almaz işkencelere maruz kaldı. Oradaki komutanlar adeta insan kanına susamış gibiydiler. Adam öldürmek için sabırsızlanıyordular. Köylülerden nefret ediyordular. Köylülere işkence edilen bir çadır vardı. O çadıra girenin sağ çıkması mümkün değildi. Ve o çadıra girenlerin çıktığına tanık olmadık. O bölgede bir sürü mezar olduğundan eminim. Öldürdüklerini muhakkak oraya gömüyordular” diye konuştu.

‘Askerleri çatıştırıyordular’
Gündüz vakti bir grup komandonun kendilerine ateş ettiğini belirten Kılıç, “Bizi de bize vurdurmaya çalışıyordular. Bize destek için geldiğini düşündüğümüz komando birliği bizimle çatışmaya girdi. Yaşanan bu durum sonucunda bir arkadaşımız da yaralandı” dedi. Yaralanan kişinin Muş nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten Kılıç, hastaneye götürüldükten sonra Muşlu askerden haber alınamadığını belirtti. Yüksekova’da 5 ay askerlik yaptığını ifade eden Kılıç, 5 ay içerisinde 10 sivil insanın askerler tarafından öldürüldüğünü, 30 kişinin yaralandığını ve yüzlerce köylüye ise akıl almaz işkenceler yapıldığına tanık olduğunu söyledi.

‘Karakola ifade verdim’
19 yıl geçtikten sonra bölgede askerlik yaptığı ve bu olaylara tanık olduğu için geçtiğimiz günlerde Erciş’te bulunan TEM Şubesi’nde ifade vermek için çağırıldığını belirten Kılıç, “Bu yaşanan insanlık dışı durumun sorumlularının cezalarını çekmesi için elimden gelen her şeyi yaparım” dedi. O dönemde askerlik yapan arkadaşlarına da çağrıda bulunan Kılıç, “Eminim hepiniz benim gibi vicdanen rahatsızsınız. Korkacak, saklayacak bir şey yok. Herkes bu konuda gördüklerini adalete ve yargıya söylesin” dedi.

‘Devlet 19 yıl sonra mı uyandı?’
Yıllar önce köylülere yapılan işkenceleri devletin görmemezlikten geldiğini, askerlerin devlet eli ile bu işkenceyi yaptığını ifade eden Kılıç, “Bir vatandaş suç işledi mi hemen yargılanıyor ve cezası kesiliyor. 19 yıl önce askerlik yaptığım yerde insanlara akıl almaz işkenceler yapılıyordu. Masum, suçsuz çocuklar ve insanlar öldürüldü. Bunlar neden görmemezlikten gelindi? Devlet 19 yıl sonra mı uyandı?” diye sordu.

İŞTE İZCİOĞLU’NUN BU YAZISINA YAPILAN YORUMLAR…

SABAHATTIN-IZCIOGLU (2)

SABAHATTIN-IZCIOGLU (1)

SABAHATTIN-IZCIOGLU (3)

SABAHATTIN-IZCIOGLU (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    BU kişiye tüm selçuk halkı gereken tepkiyi göstermelidir.

  2. ALİ ADIGÜZEL dedi ki:

    Hocanın yazdığı yazıları köşe yazısı diye yayınlayan gazeteler de o yazılara müsade etmemelidir. Hiçbir istihbarat bilgisi olmadan hiçbir dayanağı olmadan yazılan yazılar ve esas onu dikkate alıp paylaşan gazeteler , dergiler vs. en büyük yanlışı yapmaktadırlar. Kanaatim, hocayı dikkate alıp cevap bile vermeyiniz …

  3. Anonim dedi ki:

    birde sana çocuklarımızı emanet ettik selçuklular olarak

  4. Milliyetçi vatandaş dedi ki:

    Senin allah b… versin hoca, sana hoca demek bile demek istemiyorum, kandilin kuklası olmuşun sende,git l.n bu ulkeden git kuzey iraka, gidemezsin gitsen bile 2 3 saaten fazla dayanamazsin, ya seve seve yada sey ede ede hocaaa

  5. Tarafsız... dedi ki:

    Maalesef , Zamanında Dedelerimizin yanlış Yaptıklarının günahını çekiyoruz.
    Bilinen tarih ve gerçek tarih vardır… Gerçekler herzaman acıdır… Malesef…
    İzcioğlu nun paylaşımına tarafsız bakmak Lazım… Anlayabilene….

  6. Anonim dedi ki:

    evet tarafsız haklısın dedelerimiz zamanında yanlış yapmış. YILANIN BAŞI KÜÇÜKKEN EZSELERDİ. bunlar başımıza gelmezdi.

  7. anonim dedi ki:

    Küçük kara balıklar diye bir belgesel var. Objektif olduğunu iddia eden herkesin izlemesini tavsiye ederim

  8. engin dedi ki:

    Arbiden senin bacakların okumuş beynin uyumus sen hangi askere ve ataturkun kurduğu cumhuriyete leke getiriyon sizin gibiler yüzünden bir adım atamiyoz

  9. Anonim dedi ki:

    Anonim senin Küçük kara balıklar diye verdiğin film baştan sona yalan ve kurgu
    dediğin belgeselde baştan sona terör örgütünün propagandası var
    kim inanır o yalanlara.
    40 bin kişiyi katledenleri masum çocuk mu göreceğiz yok artık daha neler.

  10. Anonim dedi ki:

    hem olduğu yeri hatırlamıyor ki orada askerlik yapıyor bu nasıl oluyorsa hemde olayları en ince detayına kadar hatırlıyor inanması güç bir durum bu şahsın söylediği her şey yalan. evet 40. piyade alayı geliboluda değil isparta da ve er eğitim alayı usta birliği değil di benim zamanım da. Bu şahıs resmen pkk pravakatödürü.

  11. Anonim dedi ki:

    utanıyorum senin gibi birisi hocalığımızı yaptığı için.
    ve sana para kazandırdığım için.

  12. Öğrenci dedi ki:

    Ben de Sabahattin Hoca’ nın bir öğrencisiyim. Kendisinin yönlendirmeleriyle iyi yerlere geldiğimi düşünüyorum. Ancak bunlar mesleki yönlendirmelerdi, bir öğretmen olarak. Çalıştığı dönemde işiyle siyaseti karıştırdığına şahit olmadım. O yüzden konuşurken bazı denyolar hocanın öğrencilerine laf ederken dikkat ediniz. Kendisine söylediklerinizle zerre kadar ilgilenmem ancak işin ucu bizlere dokunacaksa orada bir kaç kelam laf etmekte elbette hakkım olduğunu düşünüyorum.

    Sabahattin Hoca bugüne kadar Selçuk’ ta çok değerli öğrenciler yetiştirmiş, Selçuk’ a çok kişiyi kazandırmıştır. Bunu da siyasetçi kimliğiyle değil öğretmen kimliğiyle yapmıştır. Siz görgüsüz ve cahil kesimin Türkiye’ nin sayılı üniversitelerinde eğitim görmüş, ülkemizi yurtdışı dahil olmak üzere temsil eden öğrencileri bu şekilde yaftalamaya onlara hakaret etmeye hakkınız yok. Kusura bakmayınız.

    Sabahattin Hocam keşke kendi anılarınızdan yaşadıklarınızdan bahsetseniz, ya da kaynak gösterebileceğiniz şeylerden bahsedebilseniz de bizler de yazılanların doğruluğundan şüphe duymasak.

    Sabahattin Bey olarak siz eğitimci kişiliğinizle eminim geçmişteki bir çok öğrencinin hocası olmaya devam edeceksiniz ancak bana aykırı gelen siyasi kişiliğiniz ile onaylamadığım görüş ve düşünceleriniz sebebiyle ideolojik anlamda hiçbir zaman örnek aldığım bir insan, bir lider olamayacaksınız.

  13. Anonim dedi ki:

    Hoca ege de oturup püfür püfür klimanın altında klavye başında kahraman olamazsın. Layık olduğun yere git.

  14. Dalyork dedi ki:

    Paylaşılan yazı kesinlikle doğrudur diyemem ama yanlan da olmayabilir. Elbette kanıtlanması lazım, sonra yayınlanmalı. Ama şunu da bilelim, Gezi olayları sırasında medyanın gerçekleri nasıl çarpıttığını gördük. Doğu ve Güney Doğuda da aynı manipülasyonun yapılmadığını bana kim söyleyebilir. Neler yapıldığı, insanlara nasıl davranıldığı hakkında bence sadece şu haberler kadar bilgimiz var. Terör örgütünün yaptıklarını doğru bulmuyorum ama oradakileri teröre sevk eden bazı sebepler olmalı, yoksa hiçbir şey yokken milletin beyni yıkanıp nasıl dağa çıkarılsın. “Ya sev ya terk et” mantığından kurtulup, sorgulayıp, konuşmak, araştırmak, adil ve doğru bir şekilde yargılayarak yaklaşmak lazım olaylara.

  15. Hocaya hain diyenler aynaya baksın. dedi ki:

    İşinize gelmeyen,birazcık gercekleri kurcalayan herkes vatan haini.30 yıldır insanlar bir hiç uğruna birbirini öldürüyor bu ülkede.Birbirini öldürenler fakir fukara çocukları.Holdingler,iş adamları,zenginler sanırsınız ki bu ülkede yaşamıyorlar.Vatan sadece fakır fukaraya emanet.