site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzcioğlu Şoförler ve Otomobilciler Odası İle Görüştü

İzcioğlu Şoförler ve Otomobilciler Odası İle Görüştü
05.11.2013
A+
A-

selcuk-soforler-odasi (1)

Selçuk CHP ‘den Belediye Başkan aday adayı Sabahattin İzcioğlu, Selçuk Şoförler ve Otomobilciler Oda başkanı Nihat Uyaroğlu ile Selçuk’un ulaşım sorunları konusunda söyleşi yaptı. Bu söyleşi de İzcioğlu Belediye başkanlığı görevini alsa da almasa da Selçuk’un sorunlarıyla ilgilendiği gibi araba sahibi ve şoför arkadaşların sorunlarıyla ilgileneceğini belirterek, Odanın sorunlarını dinleyeceğini ve sorunları birlikte çözüm üreterek aşılacağına inandığını belirtti.

İzcioğlu konuşmasının devamında, Selçuk’un her ne kadar turizmden yeterli payını alamasa da turizm kenti olarak bilinmekte olduğunu ama ulaşım olmadan da turizm olamayacağını açıklayarak, mutlaka Selçuk’un ulaşım sorunun çözülmesi gerektiği üzerinde durdu. Açıklamalarına devamla ‘’Bilindiği üzere ulaşım U.K.M (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) yetkisinde. Aslında özellikle ilçe belediyelerinin bu konuda hiçbir yetkisi yok sadece UKM’nin altında kurulan alt komisyonda yerel temsilcisi bulunmakta bu temsilcinin de oy hakkı yok sadece önerilerde bulunabiliyor. Yalnız belediyelerin yetkisi olmaması bu konuda irade beyan etmelerine engel olmadığını, oluşturulacak Kent Meclisinde, Özellikle, Ticaret Odası, Esnaf Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği ve çözüm üretmesi ile hem iş adamlarının, hem esnafın hem de oda üyelerinin sorunları halledilir’’ dedi. Ama bunu örgütleyecek koordinasyonu sağlayacak organın da yerel yönetimin olduğunu sözlerine ekledi.
Şoförler ve Otomobilciler Oda başkanı Nihat Uyaroğlu da 49 yıllık meslek hayatının 20 yıldan fazlasını Oda yöneticiliği yaptığını, Selçuk’un ulaşım ihtiyaçlarını ellerinden geldiği kadar giderdiklerini, Odanın araç ve eleman sorunlarının olmadığını, kendilerinden talep ettikleri takdirde her yerde ve alanda hizmet vermeğe hazır olduklarını belirterek, ‘’Sayın hocamın da belirttiği gibi biz diğer oda yönetici, temsilcileri ve yerel yöneticilerle işbirliğine hazırız dedi.

İşbirliği önerisini örneklerle anlatan İzcioğlu, Bugün Selçuk Bölgesinin 5000-6000 yatak kapasitesinde olduğunu, bu otellerin ve otel müşterilerinin tamamına yakını Selçuk ilçesinden alış veriş yapmadıklarını, işte bu 6000 insanı ilçeye nasıl çekeriz, otellerin ihtiyaçlarını nasıl karşılaşırız sorusunu sormamız gerekir dedi. İzcioğlu, sözlerine devam ederek, Otellerin burada ki esnaf ile anlaşarak en azından haftada bir gün müşterilerini Selçuk’a odanın arabalarıyla getirmeleri, bura esnafının da kaliteli hizmet ve ilişki ile geldiklerine değecek şekilde kalıcı ve süreklilik kazanacak bir sistem geliştirilebilir dedi.

Otellerden böyle teklifler aldıklarını açıklayan Oda Başkanı Nihat Uyaroğlu, kendilerinin bu tür hizmetlere de açık olduğunu, Ayrıca iç turizme de önem vermek gerektiğini, insanlarımızın rahatça her yere her an gidebileceği arabasını rahatça park edebileceği ceplerin olması gerektiği üzerinde durdu.

Görüşmeye katılan Gazeteci Ayşe Havva Gedik’in Oda başkanı ve Sabahattin İzcioğlu’na yönelttiği Selçuk ve bölgesinin trafik sorunlarıyla ilişkili sorulara cevap veren Sabahattin İzcioğlu ve Nihat Uyaroğlu çözüm önerilerini ve bu konudaki düşünceleri açıkça ortaya koydular.  Daha sonra görüşme İzcioğlu’nun daha önce olduğu gibi Aday olsa da olmasa da Selçuk’un sorunlarıyla ilgileneceğini, daima şoför arkadaşlarının yanında yer alacağını, gelişen değişen teknoloji ve ulaşım araçları karşısında Oda üyesi arkadaşların da bu değişimlere ayak uydurarak gerekli tedbirleri alması gerektiği üzerinde durarak Oda  Başkanı Nihat Uyaroğlu’na ve basın temsilcilerine teşekkür etti.

selcuk-soforler-odasi (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.