site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzcioğlu: Bu İnsanlık Dışı Bir Durum

İzcioğlu: Bu İnsanlık Dışı Bir Durum
20.10.2013
A+
A-

izcioglu

Önce CHP de ki bayramlaşma, ardından da AKP, MHP Selçuk ilçe teşkilatlarının bayram kutlamalarını yaptıktan sonra, Bayramın üçüncü günü öğleyin Selçuk İşçi Partisi ve BDP şubelerinin bayram kutlamaları için gittiğim ve yetkilileri bulamadığım ziyaretten sonra Efes alt kapı esnafını ziyarete gittim. Burası gerçekten sorunlar yumağı haline gelmiş. Her şeyden önce bu bölgede ki esnafın, Efes’i gezdikten sonra çıkışta burada dinlenmek isteyen ziyaretçilerin ve de içerdeki alışveriş dükkânlardan kurtulup ta burada ufak tefek alışveriş yapmak isteyen turistlerin ihtiyacını giderebileceği bir tuvaleti yok.

Tuvalet ihtiyacının giderilmesinin ne derece önemli olduğunun dersini verecek değilim ama bunun engellemesini ve tuvalet yasağını ancak 12 Eylül darbecilerinin tutuklulara yaptığı bir işkence yöntemi olarak yaşadığımızı da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu inat, bu aksilik niye? Burada kırktan fazla esnaf var, her dükkanda üç kişi çalışsa yüz yirmi kişi eder. Hadi esnafı cezalandırıyorsunuz. Yüzlerce, binlerce insan Efes’e ziyaretten sonra buradan geçmekte, müşteri getiren onlarca tur şoförleri bu kapıda beklemekte ayrıca çocuğu var hastası var sık, sık tuvalet ihtiyacı olan var. Bu bölgeye tuvalet yapmamak insanlara bir nevi gizli işkencedir. Burada bir tuvaletin olmamasını nasıl izah edebiliriz? Çalışanlar günde iki defa turnikelerden geçip içerdeki tuvalete girse maaşı yetmez. Diyelim 25 T.L verdiniz turnikelerden geçip içeride ki tuvalete girdiğinizde orada da sıra bekleyeceksiniz buda hiç çözüm değil.

Dünyanın çekim merkezi yapacağız dediğimiz Efes’in alt kapı bölgesine yaklaştığınızda eğer bir de rüzgâr esiyorsa burnunuzun direğini kıracak tuvalet kokuları gelmekte. Söylenenlere göre tur şoförleri dükkanların arkalarında ihtiyaç gidermekte. Anlatıldığına göre çok sıkışan birileri turnikelerin önünde açıkça işediğine de tanık olunmuş. Bu nasıl bir anlayış? Nasıl bir düşünce? Nasıl bir çağdaşlık, insanlık? Burada bir kişi dahi böyle bir durumdan mağdur olması insanlık suçudur.  Bu bölgede bir tuvalet yapmak zor bir şey mi? Göze batmayacak estetik çöp sepetleri koymak isteyenin istediği yere tezgah açmayacağı önlemleri almak akıllara gelmiyor mu? Umarım terk edilmiş kaderine bırakılmış Efes’e sahip çıkacak yetkililer, etkililer çıkar inşallah!

Gelelim Efes’e; Demir yolları raylarının altından çıkan eski ziftli kalaslar, o doğal Efes’in içindeki yollarına döşenmesi hangi akla hizmet? Eğer bu kalaslar taşları veya mermerleri korumak amacıyla döşenmiş ise, yağmurdan, güneşten etkilenen bu yıpranmış kalaslarda bir de daha önce sürülen ziftin erimesiyle oluşan kimyasal durum ve çürümeler bu taşları etkilemeyecek mi? Dünyada mermer ve taşları korumak için başka hiç bir yöntem bulamadınız mı? Ey yetkililer.

Elbet bir zaman, bir gün hem insanımıza hem insanlara hem tarihimize hem de tüm değerlere sahip çıkacak bir yönetim yöneticiler ve de bu yönetim ve yöneticileri seçme iradesine sahip halk çıkacaktır.
Sabahattin İzcioğlu

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sayın izcioğlu siz chp li misiniz yoksa akepe li mi ben onu anlayamadım her söyleminiz akp li gibi.

    birde her konuşmanızda zeynel bakıcı yı övmeniz ne diye. yoksa sizi zeynel mi yolladı chp den aday ol diye.

  2. Aydın dedi ki:

    Olur mu arkadaşım hocamıza haksızlık etmeyin Sebahattin hocamız burada Efes’e tuvalet yaptırmayan AKP’li yetkilileri eleştirmiş. CHPli başkan Ülgür daha ilk döneminde Efes içersindeki tuvaletleri yapmıştı. Giriş kapılarına ise zahmet olmazsa bakanlık tuvalet yapıversin artık. Ya da belediyeye izin versin o nasılsa yapar.

  3. Anonim dedi ki:

    arkadaş oturdu 1 saat açılımdan zeynel bakıcıdan ve vefanın bu işi beceremedigınden bahsetti..tamam vefa işe yaramaz hemfikirizde zeynel övgüsü niye onu anlamadık..?