site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İZBAN’da gittiğin kadar öde uygulaması start aldı

İZBAN’da gittiğin kadar öde uygulaması start aldı
02.01.2018
A+
A-

Yeni düzenlemeye göre İZBAN’da ‘Gittiğin kadar öde’ dönemi başladı. Buna göre; otobüs, metro, tramvay ve vapurda yeni tarife 1 Ocak’ta yürürlüğe girerken İZBAN’daki yeni ücretlendirmenin 15 Şubat’ta yürürlüğe gireceği öğrenildi. Yeni tarife ile birlikte daha önce otobüs, metro, vapur, tramvayla aynı ücret tarifesini uygulayan İZBAN’ın ücretlendirme sisteminde de köklü değişikliğe gidildi. Buna göre İZBAN’a daha önce ödenen sabit fiyat yerine ‘Gittiğin kadar öde‘ sistemi geldi.

YENİ UYGULAMA

Aliağa ve Selçuk arası hesaba katılarak yeni bir ücretlendirme sistemi hazırlandı. Buna göre ilk 25 kilometre için vatandaşlardan normal biniş ücreti kesilecek. Daha sonra kilometre başına tam biletten 7, öğrenciden 4, öğretmenden 5 kuruş daha eksilecek. Ayrıca karta toplam 4 kontörlük (11.44 TL) yükleme yapılması gerekiyor. Binilen ve inilen istasyonda kartın okutulması gerekiyor. Çünkü Selçuk’tan binildiğinde sistem yolcuyu Aliağa’ya gidecek şekilde hesaplayacak ve biletteki tüm yüklemeyi çekecek. İnilecek durakta yolcu kartını tekrar okuttuğunda aradaki mesafe hesaplanacak ve tutar geriye iade edilecek. Böylece sadece gelinen kilometre kadar para kesilmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.