site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İZBAN Ocak ayı sonunda Torbalı da hizmette

İZBAN Ocak ayı sonunda Torbalı da hizmette
22.12.2015
A+
A-

Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Torbalı İstasyonunu ziyaret etti. Alt geçidin açılış konuşmasını yapan Binali Yıldırım, Ocak ayının sonunda İZBAN’ın hizmete başlayacağının müjdesini verdi.
Torbalı İstasyonunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’yı karşılamak için Kaymakam Aydın Memük, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, SGK İlçe Müdürü Kadriye Ay ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez hazır bulundu. Binali Yıldırım gelmeden önce hem mehteran hem de bando takımı çaldıkları şarkılarla İstasyonda müzik ziyafeti yaşattı. Öncelikle kürsüye çıkan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ Torbalı’yı merkez haline getirecek, metropol yapacak büyük ve önemli adımlar atıyoruz. Bu hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi. Sonrasında kürsüye çıkan AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya; “İZBAN hayal olarak görülüyordu, biteceğini bile inanılmıyordu. Lakin amaçladığımız hizmet çok şükür emin adımlarla ilerliyor” dedi.

OCAK AYININ SONUNDA İZBAN HİZMETTE

Torbalı’ya hitap etmek için kürüyse çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırm; “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ekibi olarak biz 317 milletvekilimizle boş durmadan çalışacağız, gayret edeceğiz. Türkiye’ye borcumuz var, görevimiz var. Bunların neler olduğunu biliyoruz. Demiryolu, otoyol ve havaalanı yaparak memleketimizi Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine getirdik. İnşallah bu yükseliş devam edecek. 5 yıl öncesine kadar trenlerde soğutma ve ısıtma sistemi yoktu. Trenlerimiz bakımsız ve pis bir haldeydi ve eski raylarda sallanarak zıplayarak ilerliyordu. O devri kapatıyoruz. Çünkü Ocak ayının sonunda Allah izin verirse İZBAN Torbalı’da hizmete girecek. İZBAN’la Cumaovasından Torbalı’ya kadar seyahat ettik. Sorunsuz bir yolculuk yaptık. Nasipse İZBAN hattını önümüzdeki yıl Selçuk’a kadar uzaması için çalışmaları başlatacağız. İZBAN Torbalı’ya hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

BİNALİ YILDRIM’DAN YENİ MÜJDE

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırm İZBAN ile ilgili yapılan ve yapılmak istenen şeyleri dile getirdikten sonra. Torbalı ile ilgili yeni yapılanmaların haberini verdi. Konuşmasında müjdeyi şu şekilde dile getiren Binali Yıldırım; “Yapacaklarımız daha bitmedi, Müjde!! Torbalı Belediyesinin dinlenme ve çocuk parkı yapması için, devlet demir yollarına ait olan 20 dönüm arazi Torbalı Belediyesine teslim edildi. Torbalının en güzel parkı bu araziye yapılacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

BİNALİ VE KAYA’YA TEŞEKKÜR

TORBALI Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez 20 dönümlük arsanın Torbalı Belediyesine verilmesi ile birlikte Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın Torbalı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Torbalılı olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın ilçedeki sorunları çok iyi bildiğini ve bu doğrultuda en iyi hizmetleri sunduğunu söyleyen Adnan Yaşar Görmez arsanın Torbalı Belediyesi ile bölgeye örnek bir projenin hayata geçeceğini söyledi.

HASTANE 2016’NIN SONUNDA HAZIR

YAPILACAK hizmetlerle ilgili aşamaları dile getirmeye devam eden Binali Yıldırım, “ 2016’nın sonuna kadar söz verdiğimiz hastane bitecek. Vilayetlerde 200 yataklı hastaneler varken, Torbalı’ya tam 250 yataklı bir hastane yapıyoruz. Bununla birlikte Ayrancılar ve Özbey mahallelerine de sağlık merkezi yapacağız. Belediye başkanımızın gücünün yetmediği yerde biz arkasında olacağız. Biz insanlarla uğraşmak yerine projelerle uğraşıyoruz. Bizi misafir ettiğiniz çok teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun sayın hemşerilerim” dedi.

Kaynak: torbaliege.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.