Selçuk Haber

İsabey Okulu İçin İhalenin Sonuçlanması Bekleniyor

isabey-ilkogretim-okuluSelçuk kamuoyunda bir süredir cevabı merakla beklenen “yıkılan İsabey İlköğretim Okulu ne zaman yeniden yapılacak” sorusuna cevap İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt’tan geldi.

Kamuoyunda İsabey İlköğretim Okulu’nun yapımının Selçuk Belediyesi’nden dolayı geciktiğine ilişkin yanlış kanaatlerin olması nedeniyle Selçuk Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından Selçuk Kaymakamlığı’na bir yazı yazıldı. Gecikmenin nedeni ile ilgili İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt imzasıyla gelen cevapta, depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılan İsabey İlköğretim Okulu binasının yerine yeni bina yapılması için İl Özel İdaresi Yapı İşleri ve İmar Daire Başkanlığı tarafından ihale yapıldığı ancak ihale sonuçlanmadığından inşaata başlanamadığı, ihale sonuçlanır sonuçlanmaz inşaata başlanacağı bilgisi verildi.

Selçuk’un en eski ilköğretim okulu olan ve binlerce kişiyi yetiştiren İsabey İlköğretim Okulu’nun yeni binasına kavuşmasını tüm Selçuk halkı gibi sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Belediye olarak kreşten üniversiteye kadar eğitim kurumlarına her zaman destek olduk. İsabey İlköğretim Okulu ile ilgili olarak da üzerimize düşen bir şey olursa yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

Exit mobile version