site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnternet üzerinden alışverişte bu noktalara aman dikkat!

Uzmanlar, siber suçlular için bir fırsat haline gelen kampanyalara karşı kullanıcıları uyarıyor. COVID-19 ile ilgili endişelerin sonucunda mağazalardaki indirimleri takip etmek yerine e-ticarete gösterilen ilginin artması bekleniyor. Birçok kişinin istediği ürünlerin de stokları çok az olabilir. Bu yüzden özellikle tüketicilerin ve perakendecilerin gerçek olamayacak kadar iyi fırsatlarla hassas bilgileri çalmayı ve hedef aldıkları kişilerden gelir elde etmeyi hedefleyen siber dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerekiyor.

İnternet üzerinden alışverişte bu noktalara aman dikkat!
07.12.2020
A+
A-

Alışveriş için kredi kartlarını hazırlayan kullanıcıların paylaşacakları veriye kimlerin erişebildiğini öğrenmek için zaman harcamasında fayda var. 2020’nin başında da görüldüğü üzere her fırsatı değerlendirmeye hazır olan siber saldırganlar, bu yıl fazlasıyla aktifler. Oltalamadan kötü amaçlı uygulamalara kadar birçok yöntemle şüphelenmeyen kullanıcıları tuzaklarına çekmek için bekliyorlar. Bu yüzden tüketicilerin her adımda dikkatli olması gerekiyor.
 
E-Ticaret Kullanan Kullanıcı Sayısı Bu Dönemde Artıyor

Bu yılın başında COVID-19, küresel perakende sektöründe önemli etkiler yarattı. Tüketiciler de kıyafet, elektronik, ev eşyaları, oyuncak veya diğer hediye türlerinde e-ticareti tercih etmeye başladı. Yıllar boyunca e-ticareti kullanan kişi sayısının arttığı gözlemleniyordu ancak bu alışveriş döneminde rekor düzeylere ulaşacağı öngörülüyor. Google’ın yayınladığı bir rapora göre tüketicilerin yüzde 75’i, yılın kalanında online alışverişi tercih etmeyi planlıyor. Perakendecilerin de stoklarını buna göre düzenlemesi gerekiyor.
 
Bu sırada siber saldırganlar da saldırılarını planlıyor. Mart ayında görüldüğü gibi pandeminin diğer boyutlarından faydalanarak gerçekleştirdikleri saldırılardan önemli bir gelir elde ettiler. Alışveriş döneminin de aynı şekilde büyük bir gelir getireceğini öngörüyorlar.
 
Bu Alışveriş Dönemini Güvenle Tamamlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yılın bu döneminde tüketicilerin hem geleneksel online alışveriş risklerine hem de pandemi temalı e-ticaret tehditlerine hazırlıklı olması gerekiyor. Fortinet, saldırının hedefi olmamak için alınabilecek en iyi önlemlerle birlikte dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda sıralıyor:

Bir kampanya döneminde siber saldırının hedefi olmamanın en iyi yolu, güvenli online alışveriş alışkanlıklarını kullanmaktan geçiyor. Kampanya satışları veya indirimler için internette gezinirken veya güvenilir perakendecileri tercih ederken de sık kullanılan yöntemlere başvurmak önemli. Bir ürünü satın alırken kredi kartı da en iyi yöntem olarak öne çıkıyor. Kredi kartları, tüketicilere dahili olarak dolandırıcılığa karşı koruma sunuyor. Böylece en kötü ihtimal gerçekleştiğinde kullanıcılar ödedikleri ücreti geri alabiliyor.
 
Dijital ağlar üzerinden ürün satın almak, hediye göndermek, sevilen kişilerle iletişime geçmek, pandemi sırasında daha önemli hale geldi. Ancak bu kolaylıkların riskle birlikte geldiğini unutmamak gerekiyor. İndirimli alışveriş yapmanın acelesine kapılmadan en iyi siber güvenlik yöntemlerini uygulamak kritik önem taşıyor. Bu bilgileri aile üyeleriyle veya arkadaşlarla da paylaşmak çok önemli. Böylece bu alışveriş döneminde güvenli bir deneyimi yaşayan kişilerin sayısı artabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.