site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İncir bu yıl istenileni verdi

İncir bu yıl istenileni verdi
24.08.2015
A+
A-

incir-bu-yil-istenileni-verdi-10

KURU incirde hasat dönemi başladı. Bu yıl incir geçen yıla oranla daha verimli ve daha kaliteli yetişti. Torbalı’da incir yetiştiriciliği yapan çiftçilerin yüzü hasat döneminde güldü. Geçtiğimiz yıla oranla daha çok incir yetişirken, incirlere hastalık bulaşmaması ve kalitesinin yüksek olması sevindirdi. Ancak çiftçiyi en çok sevindirecek olan haber ise incir fiyatının yüksek olması. Geçen yıl kuru incirin kilogram fiyatı, toptan olarak 3 buçuk liradan ovadan çıkmıştı. Bu yıl kuru incirin toptan 6 liraya kuru incir fabrikalarına gönderilmesi bekleniyor. Kuru incirin kilogram fiyatı bir ay sonra belirlenecek. Yaş incir ise tezgâhlarda 5 liradan alıcı buluyor.

HEM KALİTELİ HEMDE BOL

BU dönem kaliteden yana memnun olduklarını ve fiyatında iyi olmasını beklediklerini ifade eden incir üreticisi

Fatih Hacıoğlu, geçen yıl incir üretiminden para kazanamadıklarını ancak bu yıl umutlu olduklarını söyledi. Bu yılın bereketli geçtiğini söyleyen Fatih Hacıoğlu, “Geçen yıla göre daha verimli bir dönem geçirdik. Hem daha fazla incir çıktı hem de incir kalitesi daha yüksek oldu. Geçen yıl toptancılar kuru incirin kilosunu üç buçuk liradan almışlardı. Bu yıl 6 lira olmasını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: torbaliege.net-HASAN DEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.