site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İESOB Başkanı Mutlu’dan dükkan sahiplerine çağrı: Kirayı artırmayarak esnafa destek olun

İESOB Başkanı Mutlu’dan dükkan sahiplerine çağrı: Kirayı artırmayarak esnafa destek olun
25.07.2020
A+
A-

Pandemi nedeniyle esnafın çok zor günler geçirdiğini belirten Başkan Zekeriya Mutlu, “Dükkan sahipleri, bu süreçte kiranın yarısını alarak, öteleyerek destek verdi. Teşekkür ediyoruz. Kira yenileme zamanı geldiğinde bu kez zam yapmamasını, en azından kira bedelini aynı tutarak yardımcı olmasını diliyoruz” dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, dükkan sahiplerine destek çağrısı yaptı. Başkan Mutlu, kira yenileme zamanı geldiğinde mülk sahiplerinden zam yapmamasını, kira bedelini aşağı çekemese bile hiç olmazsa miktarı aynı tutarak esnafa omuz vermesini istedi.

11 Mart’tan sonra esnafın zorunlu olarak kepenk kapattığını, iş yapamadığını, dolayısıyla dükkan kirasını ödeyemediğini belirten Başkan Zekeriya Mutlu, “Esnafımız yaşam mücadelesi veriyor. Dükkan sahiplerinden, esnafımıza bir destek daha vermesini rica ediyorum” dedi. Mutlu, şunları söyledi:

BİR OMUZ DAHA VERELİM
“Pandemi sürecinde esnafımızın kira borcunu silerek çok büyük destek gösteren mülk sahiplerinin olduğunu biliyorum. Bazıları kira bedelinin yarısını aldı. Bazıları, kira alacağını öteledi, ‘işin ne zaman düzelirse, o zaman ödersin’ dedi. Tüm bu davranışlar, İzmir’e, İzmirlilere yakışan hareketlerdir. Esnafımıza bu kolaylığı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de esnafımıza çok güzel destekler sağladı. Belediyelerimiz de kiralarını almadı. Dükkan sahiplerinden bu kez, kiralara zam yapmamalarını bekliyoruz. Normalleşme başladıktan sonra da esnafın çırpınışları devam ediyor. Esnafın hala desteğe ihtiyacı var.”

HAZİRAN’DA 1861 İŞYERİ AÇILDI
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği kayıtlarına göre İzmir’de yılbaşından bu yana toplam 7 bin 806 işyeri açıldı. Normalleşmenin başladığı 1 Haziran’dan itibaren bir ay içinde açılan işyeri sayısı ise 1861 oldu. Yılbaşından bu yana kapanan işyeri sayısı 2 bin 258…

İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu, bu rakamların yanıltıcı olabileceğine dikkat çekti. Daha önce işyerini açmış, faaliyetine devam eden çok sayıda esnafın, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından devlet desteğiyle 25 bin lira kefilsiz senetsiz kredi, ayrıca kredi kartına 25 bin lira yükleme imkanından yararlanmak için odaya kayıt yaptırdığını anlatan Başkan Mutlu, “Yeni açılışların çok azının, sıfırdan açılış olduğunu düşünüyorum. Çünkü pandemi, esnafımızın gözünü fena korkuttu. Kriz ortamında insanlar yeni işyeri açmaya çekiniyor” ifadesini kullandı.

Başkan Mutlu, pandemi sürecinde işyerini kapatan çok sayıda esnaf olduğunu, kesin rakamların ancak eylül ayında netleşebileceğini sözlerine ekledi.
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.