site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk Tezahüratı İçin ‘Hakaret Yok’ Kararı

Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk Tezahüratı İçin ‘Hakaret Yok’ Kararı
21.01.2014
A+
A-

fft86_mf1923399

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından statlarda atılan “her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı çıktı. Savcılık “her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganın hakaret içermediğini, siyasi slogan olduğunu belirtti.

carsi-ayakkabi

Eski bakan çocuklarının da adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında spor müsabakalarında sık sık atılan, “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” sloganı yargının gündemine taşındı. Cumhuriyet’in haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü, 27 Aralık 2013 tarihinde Ankara’da 19 Mayıs Stadyumu’nda Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında oynanan maçta bazı Beşiktaş taraftarlarının, “her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganı attığı, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un “Hakaret içeren tezahürat” başlığını taşıyan 14. maddesine aykırı davranıldığı ihbar yazısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Olaya ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganını hakaret içermediğini belirterek, olaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

SLOGAN SİYASİ

Savcılığın, slogana kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararında, 6222 sayılı Yasa’nın 14. Maddesi’nin bir bütün olarak incelenmesi durumunda spor müsabakalarında siyasi slogan atılmasının bir suç olarak düzenlenmediği ifade edildi. Spor müsabakasında herhangi bir takımın taraftarının siyasi ve ideolojik slogan atması durumunda bu eylemin Türkiye Futbol Federasyonu’nun çıkarmış olduğu Futbol Disiplin Talimatnamesi’nde düzenlenen disiplin cezasına konu olduğunu kaydeden savcılık, Gençlerbirliği-Beşiktaş arasında oynan spor müsabakasında Çarşı grubuna ait bazı Beşiktaş taraftarı tarafından atıldığı belirtilen “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganının 6222 sayılı Yasanın 14. maddesinde ifade edildiği gibi hakaret içeren slogan olmadığı belirtti. “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganın siyasi amaçlı atılan slogan olduğunu belirten savcılık, olayda 6222 sayılı Yasa kapsamında gerçekleştirilmiş bir suç ve suçlu bulunmadığını ifade etti. Savcılık slogana kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek, kararı disiplin işleminde gereğinin takdiri için Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdi.

Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna tezahüratlı göndermede bulunmuştu. İşte Çarşı grubunun; ‘Neyleyim kutumdaki milyon doları, sen şampiyon olmayınca. Bazen sevinç, bazen keder. Beşiktaşlı olmak yeter…’  sözleriyle Türkiye’yi sallayan o operasyona yaptığı gönderme Aşağıda ki video da…

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    madem ki suç yok, o halde hep birlikte söylüyoruz;
    Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk