site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hem Hükümete Hem Büyükşehir’e Yüklendi

Hem Hükümete Hem Büyükşehir’e Yüklendi
21.03.2013
A+
A-

mhpli_karatas_hem_hukumete_hem_buyuksehire_yuklendi

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, kent gündemine ilişkin ve partisinin İzmir’de aday belirlemede izleyeceği yol haritası hakkında Yenigün’den Erman Şentürk’e açıklamalar yaptı.

Kent gündemine bomba gibi düşen metro krizine de açıklama getiren Karataş, “Metro çalışması bizim sürekli gündeme de getirdiğimiz bir meseleydi. Metronun zaten bu zamana kadar bitirilememesi, metroyu yapanların ve yaptıranların, yani yerel yönetimin beceriksizliğidir. İzmir’in bitmeyen metrosu artık masallara ve fıkralara konu olur hale gelmiştir. Bu olay, mevcut belediyenin başladığı işi söz verdiği zamanda bitirtememesinin en somut örneğidir. Diğer yandan, bunun için bir kaynak gerekiyorsa, Ulaştırma Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı gibi yerlerin şimdiye kadar çoktan devreye girmesi gerekirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, elindeki mevcut kaynaklarla işleri yürütemiyor olabilir. Bu ayrı bir konu. Ama, İzmir’de kangren haline gelen metroyu bitirmek için merkezi hükümetin, artık devreye girmesi gerekiyor. Söz konusu olan İzmir. Söz konusu bu kentte yaşayan halk. Bir yanda kaynağı olmayan bir belediye, diğer yanda kaynak aktarmaya çekinen bir merkezi yönetim. İzmirli hemşerilerimiz, bir yandan İzmir’i yöneten

CHP, diğer taraftan da ülkeyi yöneten AK Parti arasında eziyet çekmeye başlamıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde İzmirlinin yerelde iktidardan kurtulması gerekiyor. Bu iki tarafın birbirlerine olan kaprisi ve birbirlerine “Yaptırmayız, istemeyiz” şeklinde yaklaşımı bir çıkmaz nokta teşkil ediyor. İzmirli artık bu eziyetin bitmesini ve sorunların çözülmesini istiyor. İnsanlar bugün işlerine gidemez, evlerine çıkamaz hale gelmiştir. İktidar partisi İzmir’in burnunu sürtmeye bir mhp-necat-karatasşekilde alışmış ve İzmir halkının ızdırap çekmesinden neredeyse keyif alır hale gelmiştir. İktidar partisinin İzmir’le olan bir husumeti mi var? AK Parti’nin 2011 Genel Seçimleri’ne kadar İzmir’le ilgili olan bir söylemi yoktu. 35 proje diye çıkıp geldiler. Peki, İzmir’deki projeler ne olacak? Önümüzde bir metro projesi vardı. İzmir de hizmet bekleyen bir kent. Beklentisi olması da normal. Önce bu metro projesine bir bakmaları gerekirdi. Bir tarafta beceriksiz bir belediye, diğer yanda İzmir’i cezalandıran bir hükümet. Bu kente yazık ediliyor” diye konuştu.

KÖRFEZİ TEMİZLEYEN DE, KİRLETEN DE BÜYÜKŞEHİR …

Geçtiğimiz hafta yaşanan körfez tartışmalarına da değinen ve yerel yönetimi sert şekilde eleştiren Başkan Karataş, “Büyük Kanal Projesi yapılırken amaçlanan şey, kentin atık sularını kent dışına taşımaktı. Bu tartışmalar o zamanlarda da yapılmıştı aslında. Daha ekonomik olsun diye, borular daraltıldı. Belediyenin eksikliği ise, bu kanalların gerektiği gibi bakımını yapmaması oldu. Bu atık su, kent dışındaki atık su arıtma tesislerine taşınacaktı. Ancak, bu işlem yapılırken, yani atık sular taşınırken, bugün söz konusu olan durumun ortaya çıkmaması için, teknik bakımlar ve gerekli temizlik işlemlerinin titizlikle yapılarak önlemlerin alınması ve akışkanlığın sağlanması gerekirdi. Eğer şayet bugün Kordon ve Alsancak’ta atık sular bu sebepten ötürü denize salınıyorsa bu yanlışlığın ortadan kaldırılması gerekiyor.Bu tıkanıklığın kaldırılmasında görev ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindir. İzmir Körfezi’nin temizlenmesi anlamında büyük masraflar edilerek, önemli bir yol kat edilmiş bir husustur. Arzu edilen noktaya ulaşıldı mı, o tartışılır. Ancak bu temizlik için bunca masrafı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıkları çeşitli sebeplerden ötürü körfeze dökmek yerine sorumluluğunu yerine getirmelidir.  Hem körfezi temizleyen, hem de kirleten Büyükşehir Belediyesi. Halkın ödediği vergilerle körfezi temizlemeye uğraşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu tür bir sorunu aşmak için gerekli adımları atması gereken merciinin de ta kendisidir“ diyerek, yüzülebilir körfez projesine darbe vuranın da yine bizzat İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getirdi.

“GİRİLMEDİK SOKAK BIRAKMAYACAĞIZ”

Seçim çalışmalarına ve ilçe ziyaretlerine de değinen Nejat Karataş, “Bizde hafta sonu, hafta içi yok. Torbalı, Tire, Ödemiş, Bergama, Kemalpaşa, Urla derken, tüm ilçelerimizi, köylerimize kadar geziyoruz. Genel Başkan’ımız Bahçeli’ye bir söz verdik. Önümüzdeki yerel seçimlere kadar girilmedik  sokak bırakmayacağız. Bütün hemşerilerimize teker teker ulaşmak gibi bir gayretimiz var. Bu çalışmayı yapacağız. Biz her ne kadar manşetlerde yer almıyorsak da, biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçelerimizde partili arkadaşlarımızla, ilçe halkımızın içerisinden MHP’ye teveccühünü gösteren herkese kapımız açık. Başkaları manşetlerde kavgalarını sürdürsün, biz halkın içerisinde yavaş yavaş seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özetle, biz seçim ateşini yakalı çok oldu” diyerek açıklamada bulundu.

ÇÖZÜM ÜRETECEK ADAYLARLA YÜRÜYECEĞİZ
İl Başkanı Karataş son olarak yerel seçim sürecinde aday belirlerken izleyecekleri yöntemlere de değinerek, “Yerel seçim için şimdiden belli olan adaylarımız var. Bu adaylar Genel Başkan’ımız İzmir’e geldiğinde mutlaka kamuoyuna da tanıtılacak. Her ne kadar adaylarımız bazı ilçelerimizde net olsa da, biz yine de Sayın Bahçeli’nin ilçelerimizde ve büyükşehirde adayı bizzat açıklamasını bekliyoruz. Bazı ilçelerimizde, geçmişten bugüne, özellikle de 2009 yılındaki yerel seçimlere bakıldığında MHP’nin kıl payı kaybettiği yerler var. Bu ilçelerde mesele net olarak ortaya çıkıyor. Kimin aday olacağı da zaten belli gibi. Geçen yerel seçimlerde az miktar oyla seçimi kaybeden adayımız kimse, onunla yürümeye devam edeceğiz. Diğer ilçelerimizde mutlaka ilçe içerisindeki seçmenin yani halkımızın, takdir edeceği ve kendisine hizmet getireceğine inandığı isimleri ön plana çıkartacağız. Adaylarımız bu şekilde ortaya çıkacak. Kamuoyu yoklaması ya da ön seçim gerekiyorsa, o da olacak. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi için aday hazırlığımız ve çalışmalarımız da devam ediyor. Önümüzdeki süreçte bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Biz dışarıdan gelen değil, halkın içinden olan ve hizmet üretebilecek, çözüm üretebilecek adaylar çıkartacağız. İddiamızı ortaya koyarken, İzmir kamuoyunun iyi tanıdığı isimlerle çalışarak, İzmir’i iyi tanıyan, İzmir’in sorununu iyi bilen isimlere yöneleceğiz. İzmir’in durumu ortada, biz çözüm üretecek adaylarla yürüyeceğiz. Hedeflerimiz hem yerelde hem de genelde çok yüksek. Bu açıdan, çözüm üretmedikten, halka hizmet etmedikten sonra yönetime gelmenin bir anlamı da yok. Biz mevcut sıkıntıların farkındayız. Bu sıkıntıları bertaraf edecek adaylar üzerinde duruyoruz. Bu anlamda belediye meclis üyelerimiz de değerlendirmeye alınacak” dedi.

20 NİSAN’DA TÜM İZMİR’İ BEKLİYORUZ

MHP İl Başkanı Nejat Karataş, geçtiğimiz ay duyurusunu yaptıkları ve Genel Başkan Devlet Bahçeli ile İzmir milletvekillerinin de katılacağı Bayrak Mitingi hakkında hatırlatmada bulunarak “20 Nisan’da düzenleyeceğimiz bir “Bayrak Mitingi” var. Bunun için çalışmalarımıza önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağız. Buradan bütün İzmir halkına seslenerek, kendilerini düzenleyeceğimiz mitinge davet ediyorum. Herkesi Türk bayrağı ile düzenleyeceğimiz mitinge bekliyoruz. Tam da böyle bir mitinge ihtiyaç duyulan bir zamandayız. Böylesine bir gündemin doğrultusunda oldukça büyük bir katılım bekliyoruz. Katılımın yüksek olacağı da açık ve net” diyerek İzmirli vatandaşlara çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.