Selçuk Haber

Halk Günlerinin 7.si Gerçekleşti

selcuk-halk-toplantilari (2)

Selçuk’ta Her Perşembe Günü Belediye Başkanı ile Halkın buluştuğu sorunların belirtildiği, isteklerin dile getirildiği Halk günleri toplantılarının 7.si bu hafta Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda öne çıkan başlıklar ise yerel basına da konu olan İsabey Mahallesindeki yol düzenlemesi, Selçuk’ta iki mahalleye Rekreasyon alanı yapılması, Selçuk’un her yerinden görülebilecek Kartal Çeşme alanına tesis, Şirince’de yer alan dükkanların ruhsatlandırılma konuları ile Pamucak ele alındı.

Bakıcı; En kısa sürede bu yolun düzenlemesi bitmiş olacak

Selçuk’ta geçtiğimiz günlerde İsabey Mahallesi 2006 Sokaktaki yarım kalan yol çalışması mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

Mahalle sakinleri 90 gün önce başlanan yol çalışmasının sokağın bir bölümünde durduğunu ve sokağın inşaat halinde terk edildiğini söyleyerek yetkililer tarafından bir an önce bu durumun düzeltilmesi için gerekli çalışmaların yapılması istenilmişti. Yarım kalan çalışmaya gelen tepkilerden biri de çalışmanın durduğu sokaktaki ağaca asılan pankart olmuştu.

Halk gününde bir vatandaşın yarım kalan yol çalışmaları ve beraberinde getirdiği tozlanmayla ilgili sorusu üzerine, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada; ” Yeni yol yapımında kullanılan parke taşıyla ilgili 47 Bin TL değerinde alım yapıldığını ve bu alınan parke taşlarının bitmesine yakın İzmir Büyükşehir Belediyesinden parke taş talebinde bulunduğu belirtilerek “Gerekli yazışmaları yaptık ama sanırım Büyükşehir Belediyesi’ndeki yeni yapılanma devam ettiği için gecikme oldu. Biz bu düzenlemede bir aksaklığa mahal vermemek için genel bütçe durumumuza uygun doğrudan temin ile aldığımız taşın haricinde 10 Bin metre karelik yeni bir ihale yoluyla parke taşı alımına daha gittik. Dolayısıyla ihale ile 10 Bin metre karelik parke taş alımı yapılmış oldu. Şuan taşların nakliyesinin yapılması bekleniyor şeklinde ifade de bulunan Başkan Bakıcı taşlar geldiğinde Selçuk’ta parke taşı ile döşenmemiş hiç bir alan kalmayacak” dedi.

14 Mayıs ve Zafer Mahallesine Yeni Rekreasyon Alanları

Halk günlerinde üzerinde durulan konulardan biride 14 Mayıs ve Zafer Mahallelerinde hem çevre düzenini sağlamak hem de mahallelere özel bir ivme kazandırmak için yapılması planlanan rekreasyon alanı oldu. Bahsi geçen bu iki mahalleye İzmir Buca’da bulunan Yedi Göller Rekreasyon alanının bir benzerinin yapılmasının planlandığı konusu dile getirildi. Aynı zamanda bu alanların etrafında kafeler, piknik alanları, spor salonları, gezinti alanları, minyatür göletler ve akarsular ile güçlendirilerek donanımının sağlanmış olacağını açıklayan Başkan Bakıcı;

” Bu düzenleme ile halkımız huzur içinde vakit geçirecek, çocuklarımızın oyun alanları olacak ve en önemlisi görsellik bakımından görkemli tesisler de halkımızın hizmetine sunulmuş olacak ” dedi.

Selçuk yeni bir uygulamayla tanışacak: Gönüllülük Kartı

Halk günlerinde bir vatandaşın, Selçuk’ta sokak sokak gezerek aksaklıkları tespit ettiğini ve bu konuları dile getirmek istediğini söylemesi üzerine vatandaşın taleplerini teker teker dinleyen Başkan Bakıcı ; ” Selçuk’ta bu sorunlar üzerine yeni bir uygulama başlanacağını, bu uygulamada yer alacak vatandaşlara gönüllülük kartı çıkartılacağı ve değim yerindeyse bir müfettiş edası ile görev üstlenileceğini” söyledi. Gönüllülük kartı çıkartılan vatandaşlar Selçuk’ta gerek Belediye çalışanları tarafından gerekse belediye hizmetleri tarafından aksamaya sebep olan konularla karşılaşıldığında sorunun çözümü için gerekli önlemleri ve düzenlemeleri alacaklar.

Şirince’de Çıkmaza Giren Ruhsat Konuları da konuşuldu

Halk Günlerinin 7.sinde Şirince’de esnaf olduğunu belirten ve ruhsat konusunda sıkıntılar yaşadığını dile getiren bir vatandaşın ; ”Benim dükkânımın önünde tezgâhtarlar var, her önüne gelene tezgâh veriliyor, onlar benim ödediğim fiyatta dükkân kirası ödemiyor, o zaman bende dükkânımı kapatayım yerine tezgâh açayım” şeklinde konuşma yapması üzerine Başkan Bakıcı; ”Bu konunun hakikaten üzerinde durulması gereken bir konu olduğu bu konuyu gidermek için bir heyet oluşturulacağı ve Şirince ile ilgili tüm sıkıntıların heyetin raporları doğrultusunda belediye tarafından adaletli bir şekilde giderileceğini vurguladı.

Sağlık sorunu olan bir vatandaş ile antika işi yapan vatandaşların taleplerini olumlu karşılayan Başkan Bakıcı ilgili birim amirlerine talimat vererek sorunun çözümlenmesini istedi.
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

Exit mobile version