Selçuk Haber

Gürültü Yapan Motosikletlere Önlem Alınsın

polissss

Selçuk’ta bitmek bilmeyen motosiklet sıkıntısı, vatandaşın büyük sorunu haline geldi. Gecenin geç saatlerine kadar yüksek ses ile seyir halinde olan motosikletler, gürültü kirliliğine sebep olarak tepki topluyor. Genel olarak gençlerin uyguladığı özel işlemler sonucunda yükseltilen motosiklet sesleri bir çok kişiyi rahatsız etmekle birlikte, sürücülerin trafik kurallarını gözetmeksizin uyguladıkları sürüş şekilleri ise kazaya davetiye çıkarıyor.

Ceza işlemi uygulanmaması için motosiklet plakalarını söken sürücüler aynı zamanda büyük tehlike saçmakta. Polis memurunun durmasını istemesine rağmen hız sınırlamasını aşarak yol güzergahına devam eden kişiler, başkalarının hayatını da hiçe sayıyor. Trafik polislerinin özverili çalışmaları ve disiplinli yönetimleri ile en aza indirgenen kask takma kuralında önemli gelişmeler elde edilse de, plakasız motosikletler ve gürültü kirliliğine neden olan egzoz sesleri henüz engellenememiş durumda.

Özellikle genç sürücüler, motosiklet üzerinde yaptıkları çeşitli hareketler ve trafik akışının yoğun olduğu yerlerde kontrolsüz kullanım sonucu oluşacak kazalarda canları pahasına da olsa bu tehlikeyi devam ettiriyor. Birçok kez kazaya sebep olan dikkatsiz sürücüler, aynı zamanda ehliyetsiz araç kullanarak trafik kurallarını tamamen ihlal etmekte.

Bu duruma ilişkin, yetkililer tarafından çeşitli önlemlerin alınabilinmesi ve trafik akışının güvenli bir şekilde sürdürülmesinin sağlanılması talepler arasındayken, ceza yöntemlerinin arttırılması ve gerekiyorsa şikayet edilen motosikletlere el konulmasının caydırıcı olacağı düşünülüyor.

Exit mobile version