Selçuk Haber

Görür, Bozdemir’e Hakaretten Ceza Aldı

bayrambozdemir-leventgorur (2)

30 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Selçuk Belediye Başkan Adayı olan Levent Görür Sekiz Eylül Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bayram Bozdemir’e sosyal medya üzerinden hakaret etme suçundan dolayı Selçuk sulh ceza mahkemesi tarafından 1.740 TL adli para cezası ile cezalandırıldı. Yorum Yaptım, Hakaret Etmedim Davanın sanığı Levent Görür mahkemede yaptığı savunmada; “Olay tarihinde Facebook profilimde facebookta profili olan herkesin görebileceği şekilde yaptığım paylaşımda, şikayetçiye; “satılık gazeteci” dedim, suçlamayı bu şekilde kabul ederim, ben yorum yapmadan önce şikayetçi bana Belevi beldesinde seçim atmosferi içerisinde gazetesini sattığını, hatta normalde sayfasını 1.500 TL aldığını ancak bana 1.000 TL olacağını söylemişti, Seçim atmosferi içerisinde ve şikayetçinin bu beyanı nedeniyle iddianamede bahsedilen yorumu yaptım, hakaret kastım yoktur” dedi.

Mahkemede müşteki sıfatıyla ifade veren Bayram Bozdemir; sanıkla facebookta arkadaşlığı olmadığını ancak olay tarihinde herkese açık yapılan paylaşımda sanığın kendisine hakaret ettiğini söyledi. Bayram Bozdemir’in savunmasında vekili tarafından, “Sanık Levent Görür’ün savunmasında kendisinden para istenildiği yönündeki beyanın suçtan kurtulmak için olduğunu söyledi. Bozdemir sanığın suçlamasının doğru olsa dahi Türkiye’de gazetecilerin çoğu bu şekilde seçim dönemlerinde siyasilerden gerek reklam, gerekse başka adlar altında maddi yardım alırlar, bu durum sanığın müvekkilime satılık gazeteci demesini haklı göstermez, sanığın beyanı eleştiri sınırlarını aşıp müvekkilimin şeref, onur ve saygınlığına saldırı niteliğindedir. Cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Davanın sanığı Levent Görür savunmasında; “Şikayetçi olan Bayram Bozdemir’in seçim dönemlerinde gazetesinde yaptığı yayınlarda, belediye başkan adayı olduğu MHP’nin, CHP’nin kuyruğuna takıldığını ima eder tarzda haberler yaptı ancak biz onu şikayet etmedik. Takdir mahkemenindir” dedi.

Mahkeme verdiği kararda sanık Levent Görür’ün üzerine atılı hakaret suçunun sabit olduğuna karar vererek, sanığı TCK 125/1 maddesi uyarınca 87 tam gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına cezasının da paraya çevrilerek 1.740 TL adli para cezasına çarptırdı. CMK’nın 5728 sayılı yasa ile değişik 231/5 maddesi uyarınca sanık hakkında kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına ayrıca mahkeme Bayram Bozdemir’in kendisini avukatla temsil etmesinden dolayı avukatı asgari ücret tarifesi uyarınca 750 TL avukatlık ücretinin de sanıktan alınarak katılana verilmesine karar verdi.

Haber Kaynağı: Sekiz Eylül Gazetesi

Fotoğraf: Selçuk Haber Arşivlerinden

NOT: HABER DE Kİ FOTOĞRAF LEVENT GÖRÜR İLE BAYRAM BOZDEMİR ARASINDA BELEVİ DE Kİ O KONUŞMANIN GEÇTİĞİ AN OLARAK ARŞİVİMİZDEN ALINMIŞTIR.

Exit mobile version