Selçuk Haber

Giderayak Darbesi: İzmir’in Yeni Başkanlarına Kadro Şoku

selcuk-belediyesi-binasi (1)

Yerel seçimin ardından başkanı değişen belediyelerde yeni başkanlar bir yandan tasarruf tedbirleri uygularken diğer yandan eski başkanların giderayak onlarca personel aldığı belirlendi.

Yeni belediye başkanları seçimin ardından başkanlık koltuğuna otururken yılların getirdiği ekonomik sorunlarla baş başa kaldı. Yerel seçim sonrası koltuklara ilk kez oturan başkanlar tasarruf tedbirleri uygulamaya karar verirken birçok ilçede seçime kısa zaman kala personel alımı yapıldı. Birçok isim belediye içinde müdürlük, başkan yardımcılığı gibi görevlere getirilerek bu kadrolar kişilere tahsis edildi.
 
AKP ile CHP arasında kıran kırana yarışın yaşandığı Selçuk İlçesi’nde de Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün son aylarda belediyeye 260’e yakın personel aldığı öğrenildi. Çeşitli birimlerde görevlendirilen personel ile ilgili yeni AKP’li Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı işlem başlattı.  Bakıcı, “Belediyenin kasasında şu anda sadece 160 bin TL para var. Vergi borçları başta olmak üzere birçok yere borç yapılmış. İller Bankası’ndan gelen payda aksama olursa personelin maaşlarını bile ödeyemeyiz. Çalışanların ödenmeyen ikramiyeleri var. İşin içinden çıkmak için çabalıyoruz. Böyle bir mantık olmaz. Gerçekten belediye zorda bırakılmıştır.  Kimsenin işine son vermek istemiyoruz. Bir yolunu bulacağız” dedi.

Kaynak: Egede Sonsöz

Exit mobile version