site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Fırat Çakıroğlu Mezarı Başında Anıldı

Fırat Çakıroğlu Mezarı Başında Anıldı
20.02.2017
A+
A-

2 yıl önce Ege Üniversitesi’nde PKK sempatizanlarının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, dün mezarı başında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İzmir İl Başkanlığı’nca düzenlenen törenle ve geniş bir katılımla anıldı.

2 yıl önce Ege Üniversitesi’nde PKK sempatizanı N.S. tarafından uğradığı saldırı sonucu bıçaklanarak hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu mezarı başında dualarla anıldı. Lokma ve helva ikramının yapıldığı törende Kuran okunmasının ardından konuşan Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, “Biliyorsunuz, iki yıl önce haince ve alçakça bir saldırı sonucu arkadaşımız Fırat Çakıroğlu şehit oldu. Bu saldırı öncesinde arkadaşımız Fırat Çakıroğlu ve biz gerek dekanlığı, gerek özel güvenliği, gerek rektörlüğü ve gerekse İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nü defaatle uyardık. Basın açıklamaları, protesto yürüyüşleri ve imza kampanyaları gerçekleştirdik. Ancak o dönem bu saydığımız kurumların hiçbiri bizi ve Fırat’ımızı dikkate almadı. Çözüm süreci denilen bir beladan dolayı bu öğrenci kılıklı teröristlere bilerek ve istenerek göz yumuldu. Yine akademisyen kılıklı terör sevicileri de bu teröristlere açık destek verdi. Ve göz göre göre bu vahim olay yaşandı” dedi.

BİLGEHAN AĞBABA: BU KARAR TÜM ÜLKEYE EMSAL OLACAKTIR

Üniversitelerde hala terör sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Bilgehan Ağbaba şunları söyledi : “Son dönemde yaşadığımız sıkıntılar bir kez daha canlı bombaların ve diğer teröristlerin ağırlıklı bir bölümünün üniversitelerden çıktığını gösterdi. Bugün terör sevicisi akademisyenler üniversitelerden ihraç ediliyor. Keşke bunlar daha önce yapılsaydı. Keşke Ege Üniversitesi girişlerine yapılan turnikeler Fırat şehit olduktan sonra değil önce yapılsaydı. Biz bu turnikelerin gerekliliğini daha önce gerçekleştirdiğimiz basın açıklamalarında ve raporlamalarda dile getirdik. Ancak sözlerimize kulak asan olmadı. Bu terör sıkıntısı sadece Ege Üniversitesi’nde yaşanan bir sıkıntı değildir. Bugün hala İstanbul Üniversitesi’nde, Marmara Üniversitesi’nde, DTCF’de ve daha adını sayabileceğimiz bir çok eğitim kurumunda teröristler cirit atmaktalar. Bizim talebimiz bunlara göz yumulmamasıdır. Şu anda kardeşimizin davası devam ediyor. Umuyoruz ki bu yargılamadan haklı ve adil bir karar çıkacak ve bu karar tüm ülkeye emsal olacaktır.”

FUAT ÇAKIROĞLU: FIRAT’I UNUTMAYIN

Törene katılan Fırat Çakıroğlu’nun babası Fuat Çakıroğlu da “Allah hepinizden razı olsun. Fırat’ı unutmayın. Ben Fırat’ımı kaybettim ama binlerce evladım oldu. İnanıyorum ki sizler Fırat’ın davasını yakından takip edecek ve onun yolunda gideceksiniz. Oğlum bu ülkenin ortak değeri olmuştur. Oğlum bu ülkenin bütünleştirici değerlerinden biridir. MHP’lisi AKP’lisi CHP’lisi Fırat’ın niye şehit olduğunu bilmektedir. İnşallah Fırat’ın amaçladığı gibi üniversitelerde terör son bulur”dedi.

Yapılan duaların ve konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.