site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Finesse burun estetiğinin aşamaları nelerdir?

Finesse burun estetiğinin aşamaları nelerdir?
29.11.2018
A+
A-

Finesse burun estetiği düşünüyorsanız, rinoplasti ameliyatı süresince neler olacağını ve neler yaşayacağınızı bilmeniz gerekir.

Burnun şekline minimum müdahale anlamına gelen finesse burun estetiği, ameliyatını iyice araştırmalısınız. Finesse burun estetiği ameliyatında dört ana adım vardır:

Muayene ve karar
Hazırlık
Cerrahi operasyon
İyileşme
Finesse burun estetiği ameliyatı süreci öncellikle istişare ile başlar.

Finesse burun estetiğinde muayene ve karar aşaması:

Belki de uzun bir süredir, burnunuzun görünümünden mutsuzsunuzdur. Belki de finesse burun estetiği olmayı düşünmenizi gerektiren sapmış bir septum gibi tıbbi bir sorununuz var. Gerekçeniz ne olursa olsun, süreç bir muayene ile başlar.

Op. Dr. Güncel Öztürk gibi estetik cerrahi de uzman olan bir cerrahtan randevu almalısınız. Muayene sırasında yüzünüz ayrıntılı olarak cerrahınız tarafından muayene edilecektir. Tıbbi hikayenizin yanı sıra burun estetiği için kişisel hedefleriniz hakkında bir dizi soru sorulur. Prosedür için iyi bir aday olduğunuzu belirledikten sonra, önceki hastalara ait fotoğraflardan önce ve sonra size gösterilecek ve kendi görünümünüzde neler bekleyebildiğinizi size göstermek için bilgisayarla oluşturulan bir görüntü gösterilir. Kendi simülasyon görüntüleriniz üzerinden öncesi ve sonrası analizleri yapılarak yeni burun şekli tasarımınız en ideal hali ile ortaklaşan belirlenir. Ardından burun estetiği ameliyatının detayları belirlenir.

Finesse burun estetiği olmaya karar verdikten sonra, ameliyat planlanır ve prosedür öncesi hazırlanmak için ne yapmanız gerektiği konusunda size çok özel talimatlar verilecektir.

Finesse burun estetiği genellikle güvenli bir prosedür olarak kabul edilir, ancak hastanın riskleri en aza indirmek için yapması gereken şeyler vardır.

Finesse burun estetiğinde cerrahi hazırlık aşaması:

Sigara içiyorsanız, en az iki hafta önce sigarayı bırakmanız gerekir. Cerrahınıza kullandığınız ilaçların bir listesini de vermeniz gerekecektir. Özellikle kan inceltici ilaçları, ameliyattan önce bir süre durmanız gerekir, bunun dışında düzenli kullanmanız gereken ilaçlar hakkında da bilgi almalısınız.

Ayrıca, ameliyat gününüzde sizi kliniğe götürüp götürmek için birisini ayarlamanız gerekir. İyileşme için birkaç güne ihtiyacınız olduğu için, eğer çalışıyorsanız izin almanız ya da ameliyat gününü buna göre planlamalısınız.

Birkaç gün ağır iş yapamayacağınız için ameliyattan önce yapılması gereken işlerinizi halledebilirsiniz. Alışveriş ihtiyacınızı da giderebilirsiniz. İçecek ve yumuşak yiyeceklerden oluşan bir alışveriş listesi ameliyat sonrası beslenme sürecinizde size kolaylık sağlayacaktır.

Finesse burun estetiğinde cerrahi operasyon aşaması:

Finesse burun estetiği ameliyatı iki farklı teknik ile gerçekleştirilebilir: Açık ve kapalı teknik. Kapalı teknikte burun deliklerinin içinden yapılan kesilerle burun estetiği gerçekleştirilir. Ve burun deliklerinin içine kendiliğinden eriyen dikişler atılır. Böylece dışarıdan görünen hiçbir kesi yani yara izi oluşmaz.

Açık teknikte ise burun deliklerinin arasındaki kısmın en dibine küçük bir kesi açılarak burun derisi kaldırılır. Ve burundaki şekil ihtiyaca göre giderildikten sonra burun derisi kapatılarak ince bir dikiş atılır. Bu zamanla iyileştikçe belli belirsiz bir hal alır.

Genel anestezi altında yapıldığı için hasta uyku halinde olur. Ve hiçbir ağrı hissedilmez. Hasta genellikle aynı gün evine dönebilir. Burun üzerine koruyucu bir bant, burun deliklerinin içine de nefes almaya yardımcı olan plastik splintler yerleştirilir.

Finesse burun estetiğinde iyileşme aşaması:

Finesse burun estetiğinde iyileşme süreci gelişen teknoloji sayesinde geçmişe göre çok daha zahmetsizdir. Birkaç gün içinde splintler alınır. Ameliyatta hassas alet kullanımı sayesinde yumuşak doku zarar görmediği için çoğunlukla morluk oluşmaz. Birkaç gün yine de burunda ödem oluşabilir. İlk bir haftada ödemin büyük bir kısmı geçer. Bu aşamadan sonra bir yıldan daha uzun süre boyunca burun iyileşme devam eder.

Finesse burun estetiği hakkında daha fazla bilgi almak için Op. Dr. Güncel Öztürk’ten randevu alabilirsiniz.

#Finesseburunestetiği

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.