site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Fibromiyalji Problemi Kadınlar da Giderek Yaygınlaşıyor!

Fibromiyalji Problemi Kadınlar da Giderek Yaygınlaşıyor!
02.02.2022
A+
A-

Tamamlayıcı Tıp Hekimi ve Holistik Tıp Uzmanı Dr. Dinçer Erdinç konu hakkında bilgiler verdi.

Fibromiyalji son yıllarda özellikle kadınlarda çok sık görülen ve giderek yaygınlaşan bir kronik ağrı sendromu. Tıbbi terminolojide “polimiyaljiya romatika” diye geçen ve daha Türkçe tabirlerle “yumuşak doku romatizması” veya “kas romatizması” gibi tanımlamalarla anılan fibromiyalji aslında, kadınlarda tam bir “ızdırap” sendromu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun temel nedenlerinden biri kadınlarda anksiyete bozukluğu ve bilinçaltı birikmiş travmaların ve hormonal dalgalanmaların daha sık ve yaygın olmasıyla ilişkili bulunmuştur.

Fibromiyalji kişiye özel holistik 3 beden analizlerine dayanarak yapılacak olan getat bütüncül tamamlayıcı terapi Kombinasyonu ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Tedavi planı ve uygulamalar mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı yetkili Uzman Hekim tarafından yapılmalıdır.

Son yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre, Ağrı ve yorgunluk, Bağırsak sorunları ve uykusuzluk, Diş sıkması ve soğuğa tahammülsüzlük gibi semptomların sebebi bu karmaşık mekanizmalarla ilişkilidir.

Bu şikayetlerin oluşum ve gelişim sürecinde, bilinçaltı travmaların derinden etkili olduğu ortaya çıkmış ve bu yönde terapötik çalışmalar yapılması önerilmiştir. Çocukluk travmaları başta olmak üzere tüm bilinçaltı patolojiler ve anksiyete bozukluğu (panik atak, depresyon, takıntı OKB vb…) tedavi sürecinde mutlaka düzeltilmelidir.

Bütüncül holistik yaklaşımla uygulanan Kişiye özel analizlere dayalı olarak, anksiyete ve bilinçaltı travmalara da yönelik uygulamalar içeren tamamlayıcı terapi kombinasyonlarıyla, son derece şaşırtıcı ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.