Selçuk Haber

Esnaf Odasından Belediye Başkanına Ziyaret

belediye-baskani-esnaf-odasi (2)

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Güller ve yönetim kurulu üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorunlarına değinen Başkan Hayri Güller belediye dükkânlarının kiralarının eşitsizliğinden, işgaliye sorunundan, gölgelik probleminden ve katı atık bedeli hakkında Başkan Bakıcı’dan esnaf adına isteklerde bulundu.

Başkan Bakıcı “Biz Selçuk için buradayız. Selçuk’ta esnafımıza her zaman sahip çıkacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Dükkân kiralarını tekrar gözden geçireceğiz. İşgaliye parasını da en alt düzeyden uygulayacağız. Ayrıca katı atık bedeli ilçemizde büyük bir sorun olarak görülüyor bu anlamda da düzenlemelere gideceğiz.Bu konularda zaten biliyorsunuz sözümüz vardı. Katı atık bedelinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili kararı da mayıs ayı meclisine taşımayı düşünüyorum. Esnafımızın içi rahat olsun. Onların ekonomisi ve kalkınması için yasal olarak her türlü kolaylığı yapacağız. Esnafımız ile birlikte Selçuk’u yaşayan bir kent haline getireceğiz. Cumhuriyet Mahallesi’nde de bir Pazar yeri açılabilir mi konusu nu da değerlendireceğiz” dedi.

Esnafımıza Özel Danışmanlık

Önümüzdeki dönemlerde belediye de esnafın sorunlarını paylaşacağı bir danışmanın görev alacağını gerekirse bir esnaf masasının kurulacağını dile getiren Başkan Bakıcı “Esnaf ve sanatkârlar odasından benim isteğim esnafın sorunlarına dair bize bir rapor hazırlayın. Bizde bu konuları gözden geçirerek neler yapabileceğimize karar verelim. Selçuk için ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapacağız” dedi.

Ardından Heyet Belediye Başkanlığı görevine başlayan Bakıcı’yı tebrik ederek Bakıcı’ya başarılar diledi.

Exit mobile version