Selçuk Haber

Ertuğrul Günay ya İzmir’e ya da Muğla’ya

ertugrulgunay-izmir

Ertuğrul Özkök ve Güneri Cıvaoğlu, aynı gün Ertuğrul Günay’ın adaylığını yazdı…

Kültür Bakanlığı görevinden alındıktan sonra adı sık sık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Ertuğrul Günay’la ilgili bugün büyük iki gazetede dikkat çekici iki köşe yazısı yayınlandı.

Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök Günay’ın İzmir adaylığıyla ilgili satırlar kaleme alırken Milliyet’ten de Güneri Cıvaoğlu, Günay’ın adının Muğla için geçtiğini ileri sürdü.

İşte Özkök’ün yazısındaki dikkat çekici İzmir ve Ertuğrul Günay satırları:

“Ertuğrul Günay ‘Mustafa Kemal’in tek askeri ben değilim’ deyip belediye başkanlığına aday olmayacağını söylüyor. Ama önce İzmir’in karakterini, Murat Belge’ninkine benzer, AK Parti’nin İzmir adayının portresini de şöyle çiziyor: Mutaassıp değil ama muhafazakâr. Muhafazakâr ama kendi değerini kimseye empoze etmeye çalışmayan. Cumaya gidip akşam da Kordon’da oturacak bir kişilik. İzmir’in hayat tarzına dokunmayacak, yaşam standardını yukarı taşıyacak bir vizyon. Bu profil, yıllardır tanıdığım Ertuğrul Günay’a çok benziyor. Fena bir profil de değil yani…”

Milliyet yazarı Cıvaoğlu ise ‘Ertuğrul Günay anahtarı’ başlığıyla Günay’ın Muğla’dan büyükşehir belediye başkan adayı olacağına yönelik sinyaller veriyor:

“Bodrum, Marmaris, Fethiye/Göcek sahil şeridi AK Parti’nin ulaşamadığı coğrafya. ‘AK Parti’nin sıcak denizlere ulaşma projesi’ tartışılıyor. Bu bağlamda siyasetin derin galerilerinde Ertuğrul Günay’ın adı geçmekte. Büyükşehir statüsündeki bir Muğla’nın belediye başkanlığına seçilirse AK Parti sıcak denize dokunmuş olacak. Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi çok uzun bir kıyı şeridinin 3 belediyesi Büyükşehir Muğla bağlantılı olacak. Ertuğrul Günay’ın adı nedeniyle değil ama Büyükşehir Muğla planı nedeniyle Bodrum’da ‘ön alıcı’ projeler hayata geçiriliyor. Örneğin Bodrum Yalıkavak yolu üzerindeki Bitez girişine yapılan geniş döner kavşak… Ertuğrul Günay’ın adaylığı doğru mu, değil mi? Bunu, kendisine sormadım. Cevap vermeye zorlamak istemedim. (…) Günay da, Menderes de ‘aydın ve laik’ Türklere ters gelmeyen isimler. İktidarın olanaklarıyla iyi hizmet üretebilirler. Kültürel birikimleri var.”
Hürriyet & Milliyet

Exit mobile version