Selçuk Haber

Ertuğrul Günay Selçuk’ta Temaslarda Bulundu

ertugrul-gunay-selcukta (2)

Kültür ve Turizm Eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay Selçuk’a gelerek bazı incelemelerde ve temaslarda bulundu. Ertuğrul Günay yapmış olduğu ziyarette Selçuk benim için ayrıcalığı olan bir yer onun için Selçuk’un yeri benim için çok farklı. Ben siyasi hayatım boyunca hep doğruları söyledim ve söylemeye de devam edeceğim dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Selçuk’u ziyaret etti. Kendisini Selçuk’ta AKP İlçe başkanı Sema Yeşilçimen ve partililer karşıladı. Parti binasında bir basın toplantısı yapan Ertuğrul Günay şunları söyledi; “ Dün İzmir de parti toplantısı yaptık. Erken bayramlaştık. Antalya’ya gidiyordum. Benim zamanımda Selçuk’ta başlanan çalışmaları görmek için bugün buraya geldim. Bu sene gergin bir üç aylar yaşadık hele Ramazanda yaşanmaması gerekenleri yaşadık. İnşallah bayramda bu gerginlik yumuşar. Siyaset bu kadar gerginleşmeye değmez. Aynı gemideyiz. Aynı ülkede yaşıyoruz. Hele siyasi husumet bir topluma ve ülkeye yarar getirmez. Bakın çevremize Mezopotamya topraklarındaki Arap ülkelerine hepsinde kan gövdeyi götürüyor. Bir ateş topuna döndüler. Bu öldürmeler ölmeler hiç iyi değil. Bakın en yakınımıza Irak’a, otuz sene önceki Irak’ta neler oldu olmaya devam ediyor. Kim kimi öldürüyor. Mezhep uğruna değer mi? Elleri birbirlerinin gırtlaklarında.

İşte Arap ülkelerinde olduğu gibi cehalet ve bağnazlık İslamiyet’in olduğu kadar insanlığında en büyük tehdidir. Gezi parkı olayı gerçeklerden saptırıldı siyasi malzeme yapılmak isteniyor. Gerçek çevreciler, taksim kadar kendi yaşadıkları çevreleri ile de ilgilensinler ben onların yanındayım. Biz 1950 ler den bu yana estetik duygulardan yoksun şehirler kurmuşuz. Bizim dinimiz de göğe yükselmek “ŞİH” tir. Günahtır. Sayın başbakan bir gökdelen için söylediği sözü 11 yıl önce söylemeliydi. Bakın İstanbul’un her yeri gökdelen olmaya başladı.

Ben siyasi hayatım boyunca hep doğrudan yana oldum doğruları savundum. Aynı çizgide devam edeceğim. İzmir de ki belediye seçimlerinde aday değilim ama aday olan arkadaşlarım benim kriterlerimi de seçim bildirgelerine alırlarsa onlarla be5raber canla başla çalışırım. Selçuk ve Efes benim için çok ayrı bir yer. Efesi dünya miras listesinde görmek en büyük isteğimdir’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Exit mobile version