site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Erdoğan açıkladı: Ramazan Bayramı’nda 4 gün sokağa çıkma yasağı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Erdoğan açıkladı: Ramazan Bayramı’nda 4 gün sokağa çıkma yasağı!
18.05.2020
A+
A-

Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarında satır başları şöyle:

“Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek.

15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

CAMİLER 29 MAYIS’TA
29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONA ERDİ, OKULLAR EYLÜL’DE AÇILACAK
Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.

PUSU KURANLARI AFFETMEYECEĞİZ
Ülkesine ve halkına hizmet için koşturan kamu görevlilerine pusu kuranları, darp edenleri asla unutmayacağız.

Siyasette kurdukları ittifakı, sahada devlete saldırmak üzere genişletenlerin hesabını millerimiz sandıkta görecek. PKK’lıların Van’da yaptığı eylem ile, CHP’lilerin Adana’da yaptığı saldırı, farklı araçlarla da olsa aynı gayeye yöneliktir. Milletvekili pazarı kurmaktan terör örgütleriyle ittifaka, her türlü kepazeliği sergileyip üzerini demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanlar için yolun sonu görünmüştür.

CEVABI MİLLET VERECEKTİR
Buldukları her fırsatta darbe, kaos çığırtkanlığı yapanlar cevabını milletimizden alacaklardır. Ülkenin ortak değerlerini istismar ederek yıllarca ayakta kalanların foyaları birer birer ortaya çıkıyor. Türkiye önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle kalmayacak, bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır.

TÜRKİYE’NİN SALGINLA MÜCADELESİ BAŞARIYLA SÜRÜYOR
Bu vesileyle bir kez daha salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize hizmet etmek için çalışan Vefa Sosyal Destek gruplarına teşekkür ediyorum. Sağlık personelimize, güvenlik güçlerimize, tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye’nin salgınla mücadelesi başarıyla sürüyor.

Bu haftaki kabine toplantımızın en önemli konusu koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Ancak bizim salgının üstesinden gelmemiz yetmiyor, bu salgın tehdidinin tamamen ortadan kalkması sorunun tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı tamamen kapatıp, günlük hayatı tamamen durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz.

MASKE KULLANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRECEĞİZ
Yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Her hafta altını ısrarla çizdiğim gibi ne ülkemizde ne de dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hayatımızı tedbir öncelikli yeni düzene göre yürütmek mecburiyetindeyiz. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Sokakta, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında en az 1.5-2 metre fiziki mesafe bırakmaya özen göstereceğiz. Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Salgınla mücadelenin en etkili yöntemi olarak ifade ettiğimiz, maske, mesafe, temizlik üçlüsü hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelecek.

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkıp kalabalığa karışmamak çok önemli. Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayılarımız oldukça düşük düzeyde. Açacağımız yeni hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Temizlik malzemeleri konusunda sıkıntımız yok.

DAHA SERT ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ
Artık koronavirüs veya benzeri salgın hastalıklara karşı daha hazırlıklıyız. Her gün kamuoyu ile paylaşılan veriler, salgının yatay çizgiye çekildiğini gösteriyor. Yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Hayata geçirmeye başladığımız normalleşme takviminin sürmesi, ancak vaka sayısının sıfırlanmasıyla mümkündür. Salgının seyrinde olumsuz yönde gelişmeler olursa bazı tedbirleri belki çok daha sert bir şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Vatandaşlarımızın belirlenen kurallara uymasını tekrar tekrar rica ediyorum.

Cumhurbaşkanı yardımcılığımızın koordinasyonuyla ve Sağlık Bakanlığı ve kurumlarımızla işbirliğinde normalleşmeyi adım adım hayata geçiriyoruz.

1 haftalık dönemde bazı illerimizdeki küçük sıkıntılar dışında uygulamanın sorunsuz yürüdüğünü görüyoruz. Bir önceki hafta şehirlerarası giriş çıkış yasağını kaldırdığımız 7 ilimize, geçtiğimiz hafta 9 ilimizi ilave etmiştik. Halen 15 ilimizde cumartesi gününden beri devam eden ve yarın gece sona erecek olan sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.

Çay hasadı için Karadeniz’e gitmek isteyen vatandaşlarımız yarın gece sokağa çıkma sınırlandırılmasının bitişiyle gidebileceklerdir. Tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret faaliyetleriyle ilgili her hususta vatandaşlarımıza kolaylık gösteriyor destek veriyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.