site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Parti Okulundan “Engellere Yeşil Işık”

CHP Parti Okulundan “Engellere Yeşil Işık”
01.04.2013
A+
A-

SANYO DIGITAL CAMERA

CHP Selçuk İlçe Başkanlığı, CHP Parti Okulu eğitimleri sonucu oluşturulan Proje gruplarınca,  Selçuk İlçemizin dört bir yanında halkla beraber, sosyal projeler yapılmaya devam ediliyor.

CHP Selçuk İlçe Başkanlığınca; Tüketicilerin haklarının öğretildiği “ Önce düşün, sonra al” ve Halkın küçük esnaftan alışveriş yapmasının desteklemesinin çok önemli olduğunun bire bir ve broşürlerle anlatıldığı “ Esnaf vatandaş El Ele” projelerinden sonra, “Engellere Yeşil Işık” adı ile bu sosyal projede; Selçuk’ ta yaşayan engelli kardeşlerimize ve ailelerine gruplar halinde müzik ile terapi verilmesinin amaçlandığı, her alanda bu sosyal projelerin devam edileceği açıklandı.

“Engellere Yeşil Işık” adı ile bu sosyal projede; CHP Parti Okulu üyeleri, İlk engelli kardeşlerimiz grubunu,  Selçuk Goncagül Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu Öğretmeni Ferda Özkan’ın gözetiminde, Acarlar köyünde Terapist Züleyha Abdullayeva ile buluşturdular. Selçuk’ta ilk defa organize olarak yapılan bu terapi sürecine Selçuk Engelliler Derneği (Selender) Başkanı Mehmet Durmuş’ta katıldı. Grubun terapilerine Sağlık Memuru Yusuf Sayılgan refakat etti.

Acarlar Köyünde yaşayan Güzel sanatlar doktoru, Müzikolog, Reiki, master bioenerji özde şifa Uzmanı, Nefes Müzik Terapisti Züleyha Abdullayeva tarafından, İlk grubun aldığı terapi de engelli kardeşlerimizin hepsi ayrı bir müzik aleti çalmaya uğraş verdi. Hep beraber söylenen şarkılar ile oluşan neşe görülmeye değerdi. Terapi sırasında Selender Sekreteri Gülşah Akgülüm çok duygulandı. Terapi sürecinin çok faydalı olacağını söyledi.

Gruplar halinde sürekli devam edileceği planlanan terapi için Selçuk Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Durmuş, yaptığı açıklamada “Engellilerin durumlarını düzeltici her projeye ve katkıya açık olduklarını, CHP Parti okulunca organize edilen bu projeye bu nedenle katkı koyduk. Bu süreçte emeği olan ve olacak herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Terapi sonrası tüm grup tarafından beraberce bahçede piknik yapıldı. Bir daha yapılacak terapi grubunun ayrıntıları konuşularak etkinlik sona erdi.
SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

esenerban

YORUMLAR
  1. kemal dedi ki:

    Kutlarım sizi, çok faydalı bir etkinlik bu. Yapılması gereken işte bunlar.

  2. Anonim dedi ki:

    chp parti okulu faaliyeti diyor ama selçuk belediyesi aracı kullanılıyor nasıl olacak böyle
    engellei kardeşlerimiz için yapılan her faaliyeti takdire şayan buluyoruz fakat siyasi faaliyetlerde belediye aracı kullanılmazsa daha iyi olmaz mı ki.

  3. Anonim. dedi ki:

    “Siyasi faaliyetlerde belediye aracı kullanılmazsa daha iyi olmazmı”Sayın yorumcu öncelikle iyi niyetiniz için teşekkür ederim.Belediye hepimizin,sadece partinin falan değil.Belediye hertürlü vatandaşın işlerinde araçlarını tahsis ediyor ve vatandaşta bundan azami ölçüde yararlanıyor.Nerelerimi?Cenaze işlerimiz,okulların tüm etkinlikleri,Talep eden vatandaşların hastahane gidiş gelişleri,Taşımalı eğitimin dışında kalan çevre bağ,bahçe evlerinde oturan öğrencilerin taşınması,ve bunun gibi sayamadığımız hizmetleri belediye araçları vatandaşın hizmetine sunuluyor,belkide kullanılmadığı tek iş parti işleridir,yıllar önce bu konuda bir yorum yapmıştım.Selçuk belediyesinin bu tür hizmetleri parasal olarak muhasebesi yapılsa küçük ölçekli bir belediyenin yıllık bütçesini geçer”