site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

En büyük zafer barışı korumaktır

En büyük zafer barışı korumaktır
29.08.2017
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesaj da büyük zaferlerin elde edilmesinin yanı sıra korunmasının da önemli olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “En büyük zafer barışı korumaktır” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj şu şekilde:

30 Ağustos 1922 sadece takvim yapraklarında kalan bir tarih değil, bir dönüm noktası, bir milat, bir yeniden doğuştur. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’un başarıya ulaştığı, daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse; Milli Mücadelenin silahlı kısmının sona erdiği tarihtir.

30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yıldönümü nedeniyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ve bu büyük zaferde emeği bulunan tüm askerlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Her şeyimizi onlara borçluyuz.

Tarihimiz birbirinden önemli, birbirinden parlak zaferlerle doludur. Fakat 30 Ağustos bunların ötesinde ayrı bir öneme sahiptir. Bunun sebebini ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şu sözleriyle anlatmaktadır: “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.

Barışa, demokrasiye sahip çıkmalıyız

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi 30 Ağustos, bir ulusun kendi kaderini kendi tayin etme hakkını elde etmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden sürecin başlangıcıdır. Bu sürecin başlaması elbette kolay olmamıştır. İşte 30 Ağustoslar bu yüzden kıymetlidir. Anadolu insanı Mustafa Kemal önderliğinde yoktan var ederek milli mücadeleyi yürütmüş ve Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Bizlere düşen uzun ve zorlu mücadelelerin ardından kazanılan bu zaferi korumak ve yaşadığımız bu toprakları uygarlıkla taçlandırmaktır. Kısacası 95 yıl önce elde ettiğimiz barışa, kazandığımız özgürlüklere ve demokrasiye her zaman sahip çıkmalıyız. Asıl zafer barışı korumaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun

Başta Selçuklu Hemşehrilerim olmak üzere 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Bu önemli gün sebebiyle bir kez daha Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ve bu büyük zaferde emeği bulunan tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tarihimiz boyunca vatan, bayrak uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimize, 15 Temmuz Şehitleri gibi şahadetleri çok yeni, bizde bıraktığı izler baki olan şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.