site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ekmek Belediye’nin Ağzında

Ekmek Belediye’nin Ağzında
09.05.2015
A+
A-

belediye-ekmek

Selçuk’ta belirli bölgelere yerleştirilen Halk Ekmek büfeleri, ilk günden bu yana esnafın tepkisini toplamaya devam ediyor. Vatandaşa ucuz ekmek yedirmeyi amaçlayan Selçuk Belediyesi, tamamı zarar olduğu söylenen bu proje ile memnuniyetten çok kafalarda soru işareti bıraktı. Normal şartlarda ekmek maliyetinin 60 kuruş olduğunu belirten vatandaşlar ve esnaf, Belediye bünyesinde 60 kuruşa satılan ekmeğin tamamen zarar olduğunu söylüyor.

Sabahları 06:30 ile 10:30 arası satışa sunulan halk ekmekler, özellikle bakkal, market ve fırıncı esnafını olumsuz etkiledi. Belediye’nin hayata geçirdiği bu projenin, vatandaşa yararlı olacağından ziyade, SEGAŞ’ı bitirmek amaçlı yapıldığını savunan bazı vatandaşlar ise, tepkilerini sert bir şekilde dile getirdi.

Gerçekleştirilen proje kapsamında, satılan ekmeklerin kar ettirmediğini hatta kendi maliyetini dahi karşılamadan zarar ettiğini söyleyen Selçuklu vatandaşlar, “Bu bizlere iyilik değil, tamamen kötülüktür. Güya ekmek satışı yapan hiç bir esnafı ve özellikle fırıncıları mağdur etmeyecekti. Bu uygulama henüz bir kaç gündür devam etmesine rağmen, satışlarımız neredeyse yarı yarıya düştü. Ayrıca vatandaşları düşünen yok, amaç çok farklı ve bunu bütün Selçuk biliyor” dediler.

Halk Ekmek Büfelerinden oldukça rahatsız olduğunu belirten bir işletmeci ise, “Herkes evinde yatarken biz yağmurda, çamurda sayısız bakkala ve markete ekmek dağıtıyoruz. Türkiye’de ekmekten ucuz ne var. Biz halkın düşmanı değiliz. Devletini, milletini seven insanlarız. Biz de vergi ödüyoruz, devlete yük değiliz. Biz de bu memlekette, bu bayrağın altında yaşıyoruz. Ama bugün için gidişatımız çok kötü. Borçlu esnafım, suyumu, elektriğimi, vergimi ödeyemiyor, bankadan çıkamıyorum. Her tarafımız icralık. Sıkıntılıyız. Bu duruma acil müdahale şart oldu. Yetkililerden destek istiyoruz. Aksi halde esnaf bitecek” diye konuştu.

Fırıncı esnafının içerisinde bulunduğu sıkıntıları aşması için, öncelikle konunun muhatabı kurumların, ellerini vicdanlarına koyarak, uygulamaların öyle sürdürmelerini, aksi durumda sorunların daha da artıracağını söyleyen Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, “Bu konunun takipçisi olarak, esnafımızın mağduriyetlerini gidermek adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Normal fiyat ile satışa sunulan ekmek ile, Belediye büfelerinde satışa sunulan ekmek arasında neredeyse uçurumlar var. SEGAŞ’ta kendi bünyesinde yıllardır ekmek satıyor fakat diğer esnafları mağdur ederek, haklarını yiyerek değil. Bundan sonra ekmek Belediye’nin ağzında. Selçuk’un sorunları saymakla bitmez. Önem arz eden ve aciliyet gerektiren bir çok şey varken, insanların ekmeğiyle oynamak proje sayılıyor” dedi.

halkekmek-selcuk

YORUMLAR
  1. Ramazan özbaş dedi ki:

    Ekmek aynı ekmek peki incirliovada neden. 50 kurus onlar da zararınamı satıyolar