site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ege turizminde hayal kırıklığı: Sahiller dolu, oteller boş!

Normalleşme süreci ile birlikte turizm sezonu açıldı. Turizmin gözde merkezleri olan Çeşme ve Kuşadası’na günübirlikçiler dışında beklenen rağbet gerçekleşmedi.

Ege turizminde hayal kırıklığı: Sahiller dolu, oteller boş!
18.06.2020
A+
A-

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, doluluk oranının yüzde 5 olduğunu söyledi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da ilçedeki turizm hareketinin dip noktada olduğunu belirterek, “Böyle giderse, otellerimizin yüzde 80’i bu sezon açılmayacak” ifadesini kullandı.

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı kalan turistik tesislerin 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle açılması sonrasında oluşan tabloyu değerlendirdi.

Normalleşmeden beklentilerinin istedikleri gibi olmadığının altını çizen ÇEŞTOB Başkanı Demir, “Normalleşme bizim tarafta beklediğimiz gibi olmadı. Turizm ekonomisine herhangi bir hareket katmadı. Moralimiz çok bozuk” dedi. Akdoğan da turist getiren charter uçuşlar başlamadan bir canlanma olacağına inanmadıklarını söyledi.

GURBETÇİLER BİLE GELEMİYOR
Çeşme’de otellerin doluluk oranının yüzde 5’i geçmediğini, hafta sonlarında yüzde 10’a ulaşabildiğini belirten Yakup Demir, bu yıl için olumlu şeyler düşünemez hale geldiklerini anlattı. Demir, Çeşme’deki turizm fotoğrafını şu sözlerle dile getirdi:
“Anlaşılan o ki koronavirüs vakaları dip yapmadıkça, turizmde gerçek anlamda bir normalleşme olmayacak. Beklentilerimizin çok altında bir hareket oldu. Otellerimiz bomboş. Restoranlar sadece hafta sonlarında, o da kısmen iş yapabiliyor. Artık gelecek seneye bakmak zorundayız. Yurtdışından turist gelmiyor. Daha kötüsü, Türk vatandaşları da gelemiyor. Gurbetçilerimiz, bu yıl tatile gelemeyeceklerini açık açık beyan ettiler. Turizm ekonomisi bu yılı kaybetmiştir. Bu yıl zararın neresinden dönersek, kar sayacağız. Koronavirüs salgını bize önümüzdeki sezonu düşünmekten başka çare bırakmadı.”

KUŞADASI DA AYNI DURUMDA
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, normalleşme sonrasında ilçedeki turistik tesislerde gözle görülür bir hareket olmadığını söyledi. İnsanların, son günlerde koronavirüs rakamlarının artış göstermesi nedeniyle temkinli davrandığını belirten Akdoğan, “Yurtdışından henüz gelen yok. Kuşadası’nda 50 bin yatak var. Hal böyle giderse otellerimizim yüzde 80’i açılmayacak. Çünkü bu ortamda oteli açmamak, turizmci için daha avantajlı. Yurtdışından Charter uçak seferleri başlamadığı takdirde hareketlenmenin olacağına inanmıyoruz. Turistik uçuşlar başladığında yaşanacak hareket de turizmciyi kesinlikle tatmin etmeyecektir” diye konuştu.
Muhittin AKBEL/ EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.