Selçuk Haber

Efes’in İçine Yeni Açılan Stand Esnafı İsyan Ettirdi

efes-dukkanlar (3)

Efes Antik Şehri içine seyyar meşrubat, tezgâhı yerleştirildi. Efesin girişlerinde üst kapıda ve alt kapıda bulunan Bilintur dükkânlarından sonra Efes’in içinde de agora içerisine bir stand daha açıldı.

4 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla 56 müze ve ören yerinin satış noktaları özelleştirilmişti. Konuya 4 yıldır itirazlar eden Efes esnafı bugüne kadar hiçbir sonuç alamamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verilerek Bilintur (Bilkent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.) tarafından Efes Antik Kenti’nin alt ve üst kapılarına yapılan hediyelik eşya satış mağazası ve kafeteryalara bir yenisi daha eklendi. Antik kentin tam göbeğine açılan bu satış standı esnafı isyan ettirdi.

Bilintur A.Ş. tarafından Efes Antik Kentinde işletmeye açılan Hediyelik Eşya Satış Mağazaları ve Kafeteryaların Esnafa verdiği zarar yetmezmiş gibi bu dükkanlara bir yenisini daha eklediler. Efes antik şehrinde bu şekilde seyyar tezgahın açılmasına esnaf büyük tepki gösterdi.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Efesli esnaflar şunları söyledi; ‘‘Bilintur tarafından açılan dükkânlar esnafı bitirme noktasına getirdi. Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlar esnafların iş yapmasını engelliyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Selçuk’un girişine açılan Citanica çıktı. Son 3 yıldır açılan bu mağazalar dolayısı ile hem Efes esnafının hem de Selçuklu esnafların ekonomisi büyük bir kayıba uğradı. Açılan bu dükkânlar esnafı bitirdi. Bunlarda yetmezmiş gibi bu açılan dükkanlar özel şirketin olmasına rağmen tamamen turistleri kandırmaya yönelik mağazalarının önlerine koca koca tabelalar koydular müze mağazası yazdılar. Efes’in içerisinde bulunan bu işyerleri haksız rekabete yol açmıştır. Zaten Bilintur dükkânlarının içeride esnafın dışarıda olmasından dolayı ortada haksız bir rekabet var. Birde buna agoraya açılan stand eklendi.

Haksız rekabete yol açan bu dükkanlardan Esnaflar olarak şikayetçiyiz. Siyasilerin biran önce halkın sesine kulak vererek gerekli mercilere sorunlarımızı iletmesini istiyoruz’’ dedi.

Exit mobile version