Selçuk Haber

Efes’in İçine Açılan Seyyar Tezgah Esnafı İsyan Ettirdi

efes-stantlar (2)

Efes Antik Şehri içine seyyar tezgâhlar yerleştirildi. Efesin girişlerinde üst kapıda ve alt kapıda bulunan Bilintur dükkânlarından sonra Efes’in içinde de mantar gibi türemeye başladılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla 56 müze ve ören yerinin satış noktalarını özelleştirmesi sonucu oluşan tabloya isyan Selçuk’ta da devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verilerek Bilintur (Bilkent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.) tarafından Efes Antik Kenti’nin alt ve üst kapılarına yapılan hediyelik eşya satış mağazası ve kafeteryalara bir yenisi daha eklendi. Antik kentin tam göbeğine açılan bu satış standı ise seyyar ve istediğin yere taşınan cinsten.

Bilintur A.Ş. tarafından Efes Antik Kentinde işletmeye açılan Hediyelik Eşya Satış Mağazaları ve Kafeteryaların Esnafa verdiği zarar yetmezmiş gibi bu dükkanlara bir yenisini daha eklediler. Efes antik şehrinden bu şekilde seyyar tezgahların açılmasına esnaf büyük tepki gösterdi.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Efes esnaflarından Hüseyin Gözüpek şunları söyledi; Bilintur tarafından açılan dükkânlar esnafı bitirme noktasına getirdi. Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlar esnafların iş yapmasını engelliyor. Son iki yıldır açılan bu mağazalar dolayısı ile hem Efes esnafının hem de Selçuklu esnafların ekonomisini büyük bir kayıba uğrattı. Açılan bu dükkânlar esnafı bitirdi. Bunlarda yetmezmiş gibi bu açılan dükkanlar özel şirketin olmasına rağmen tamamen turistleri kandırmaya yönelik müze mağazası yazdılar. Efes’in içerisinde bulunan bu işyerleri haksız rekabete yol açmıştır. Zaten Bilintur dükkânlarının içeride esnafın dışarıda olmasından dolayı ortada haksız bir rekabet var. Birde buna mantar gibi türeyen stantlar da eklenince esnaf zor duruma düştü.

Seçim zamanında AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar hanımefendi Efes’te esnafla yapmış olduğu toplantı da biz olduğumuz sürece Efes’te bu dükkânlar açılmayacak, açtırmayacağız diye söz vermişti. Verilen bu söz nerde kaldı sayın vekilim. Bu ihaleler yapılırken acaba ben söz vermiştim milletime diyemediniz mi?

Ayrıca Selçuklu kardeşlerimizin esnafları ekmekleri ellerinden alınırken iktidar partisinin ilçe başkanından iki yıldır bir ses yok. Kendisine şunu sormakta fayda var. İçeride açılan Bilintur mağazaları Selçuklu vatandaşlarımızın yararına mıdır, yoksa zararına mı? Unutmayalım ki koltuklar makamlar gelip geçicidir. Ama Selçuklu olmak bakidir. Halkımızın ekmeği elinden alınırken neden halen sessiziz neden halen siyasi çıkarlarınız için suskunsunuz. Madem ki gidecek başka Selçuk yok o halde esnafa sahip çıkmamız gerekmez mi? Haksız rekabete yol açan bu dükkanlardan Esnaflar olarak şikayetçiyiz. Siyasilerin biran önce halkın sesine kulak vererek gerekli mercilere sorunlarımızı iletmesini istiyoruz’’ dedi.

Exit mobile version