site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Tiyatro Festivali söyleşiler ve oyunlarla devam ediyor

Efes Tiyatro Festivali söyleşiler ve oyunlarla devam ediyor
10.10.2018
A+
A-

Efes Tiyatro Festivali söyleşi ve tiyatro oyunlarıyla devam ediyor. İlk gün Troyalı Kadınlar Oyunu ile büyük ilgi toplayan festivalin ikinci gününde çeşitli atölyeler, söyleşiler ve oyunlar yer aldı. Türkiye’nin birçok şehrinden farklı tiyatro gruplarının yanı sıra birbirinden ünlü oyuncuları da Selçuk’ta buluşturan festivalin ikinci günü Çorum Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Profesyonel” adlı oyun ile sona erdi.

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun ortaklaşa düzenlediği Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği tarafından desteklenen Efes Tiyatro Festivali, Kültür ve Sanat Kenti Selçuk’un sokaklarını canlandırmaya devam ediyor. Festivalin ikinci günü Selçuk Efes Kent Belleği’nde, Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler tarafından düzenlenen Sokak Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi ile başladı. Çocuklar daha sonra Efes Tiyatro Salonu’nda sahnelenen Bremen Mızıkacıları adlı oyunu keyifle izledi.

Tiyatro usta çırak ilişkisidir

Efes Tiyatro Festivali’nin ikinci gününde Selçuk Efes Kent Belleği önemli söyleşilere de ev sahipliği yaptı. Tiyatroya yıllarca emek veren Emin Olcay ve Aliye Uzunatağan Selçuklu sanatseverlerle kent belleğinde buluştu. Söyleşide tiyatro hakkında düşüncelerini paylaşan Emin Olcay; Bizler tiyatroda insanlara ayna tutuyoruz. İyi, kötü örnekler veriyoruz. İnsanlara şunu yapın, bunu yapmayın demiyoruz. Sadece örnekler sunuyoruz” dedi. Genç tiyatroculara tavsiyede bulunan Olcay; “Bu iş usta çırak işidir. Kesinlikle ustayı seyretmeden bu iş olmaz” dedi. Tiyatroya emek veren bir başka isim Aliye Uzunatağan ise oyunculuk türlerinin tarihsel süreç içerisinde gelişimini anlattı. İki sanatçı sanat hayatlarıyla ilgili anılarını da Selçuklu sanatseverlerle paylaştı.

Söyleşinin ardından İstanbul Barosu Tiyatrosu tarafından Efes Tiyatro Salonu’nda Artiz Mektebi adlı oyun sahnelendi. Bir konservatuarda okuyan öğrencilerin ve öğretmenlerin başından geçenleri mizahi bir dille anlatan oyun büyük beğeni topladı.

İşitme engelli sanatseverler unutulmadı

Efes Tiyatro Festivali’nin ikinci gününde Selçuklu sanatseverlerle buluşan isimlerden biri de Suat Ülhan oldu. Bir televizyon klasiği olan Üvey Baba dizisindeki Süleyman karakteriyle tanınan Suat Ülhan, yerel yönetimlerin tiyatroya bakışını bir kentte tiyatronun gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek; Selçuk Belediyesi ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya tiyatroya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Sinemada hayat verdiği Oflu Hoca karakteriyle gönüllerde taht kuran Çetin Altay da Selçuklularla keyifli bir söyleşide buluştu. Özellikle Oflu Hoca karakterinin seyirci üzerindeki etkisini anlatan Çetin Altay filmlere hazırlık sürecinde yaşadıklarını da katılımcılara anlattı.

Efes Tiyatro Festivali’nin ikinci günü Çorum Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Profesyonel” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi. Dünyaca ünlü Sırp Yazar Duşan Kovaçevic’in yazdığı oyun işitme engelli seyirciler için işaret diline çevrildi. Oyunun sonunda Çorum Sanat Tiyatrosu oyuncuları Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya leblebi ve Çorum Saat Kulesi maketi hediye etti. Oyuncuları tebrik eden Başkan Bakıcı; Tiyatro günlerimize renk katan oyuncularımızı kutluyoruz. Sanatçılarımız iyi ki var, iyi ki sanat var. Yolunuz hep aydınlık olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.