Selçuk Haber

Efes Spor’dan Hüzünlü Veda

efesspor-kume-dustu70 Yıllık efsane Tire’de bitti. 70 yıl önce kurulan Selçuk Efes Spor Tire Belediye Spor’a 2-1 mağlup olarak ligin bitmesine bir hafta kala 1. Amatör Lige veda etti. Selçuk Efes Spor gelecek sezon 2. Amatör ligde mücadele edecek.

Bu sezon zor günler geçiren Selçuk’un en eski takımı Selçuk Efes Spor ölüm kalım maçına çıktığı Tire de rakibine boyun eğerek küme düştü. Bir zamanlar 3. Ligde fırtına gibi esen Selçuk Efes Spor Futbol takımının o eski günlerinden eser yok şimdi.

Selçuk Efes Spor son yıllarda böyle zorlu günleri çok görmüştü ama hepsinden de kurtulmayı bilmişti. İşte yine öyle bir maç zamanı gelmişti. Tire Belediye Spor maçı Efes Spor için Dönüm maçıydı. Genç futbolcular tüm imkânsızlıklara yokluklara rağmen inanmışlardı kazanacaklarına biliyorlardı ki onlar Efes spor bu ilçenin tarihine vurulmuş bir damgaydı. Ve sahaya çıkan 11 yürekli genç Selçuk Efes Spor’un tarihini yazanların çocukları torunları idi. Antik Kentin Altın Çocukları destanını yazanlar için söz vermişlerdi maç öncesi kazanacağız diye. Ve Tire deplasmanında Kalede Ali, Deniz, Hüseyin, Cem, Kubilay, Erhan, Abdil, Sinan, Ali Bayraklı, Burak, Orçun ilk onbiri ile sahaya çıkmışlardı. Daha birinci dakika idi Tire Sporun ilk şutu kaleyi bularak golle sonuçlanmıştı. Ama daha her şey bitmemişti Efes Spor için daha 89 dakika vardı umut devam ediyordu. Golden sonra Efes Spor rakip sahada topu tutan taraftı. Ancak net pozisyonlarda meşin yuvarlak bir türlü kale sahası çizgisini geçmedi. Dakikalar otuzbeşi gösterdiğinde Efes Sporlu futbolcular yapmış oldukları atak sonrası rakip sahadan dönemediler. Ve Tire Belediye Spor kontra atak ile ikinci golünü buldu. İlk yarı bu skorla kapandı. Maçın ikinci yarısında Efes spor tek kale maç oynuyordu sanki ama bir türlü istenen gol gelmedi. Dakika 70 olmuştu Efes sporu umutlandıracak ateşleyecek gol geldi. 70. Dakika da sahneye takımın ağabeylerinden bu sezon ilk maçına çıkan Ali Bayraklı çıkmıştı. Kubilay’ın asisti ile Ali Bayraklı skoru 2-1 ’e taşıdı. Dakikalar yetmiş beşi gösterdiğinde Ali Bayraklı’nın şutunu Tireli futbolcu eli ile çizgiden çıkardı ama maçın hakemi bu pozisyonda devam kararı verdi. Uzun süre tartışmalara neden olan pozisyondan sonra kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç Tire Belediye Spor’un 2-1 lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu sonuçla birlikte Selçuk Efes Spor’un küme düşmesi kesinleşti.

Ve 70 yıllık efsane hepimizin sevdası Selçuk’un en eski futbol takımı Selçuk Efes Spor bu sonuçla birlikte belki de tarihin tozlu raflarında yerini alacak yada yiğit düştüğü yerden kalkar diyerek tekrar eski günlerine dönecek.

Exit mobile version