site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Selçuk’ta Yeşil Atıklar Doğal Gübreye Dönüşüyor

Efes Selçuk’ta Yeşil Atıklar Doğal Gübreye Dönüşüyor
12.05.2021
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi doğal yaşamı korumak, sağlıklı üretimi teşvik etmek adına yeşil atıklardan kompost gübre üretimi için çalışmalara başladı. Park Bahçe İşleri ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmalarından ve kent genelinde vatandaşların kendi bahçelerinde yaptıkları budama ve temizlik çalışmaları sonucu çıkan yeşil atıklar toplanarak doğal gübreye dönüştürülüyor.

İlgili firma tarafından doğal gübreye döndürülen yeşil atıklar Efes Tarlaları’nda kullanılmanın yanı sıra küçük üreticiye de ulaştırılmaya başlandı. İlk olarak Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde küçük üreticilere dağıtılan doğal gübreler önümüzdeki günlerde daha fazla küçük üreticiye ulaştırılacak.

İlerleyen dönemlerde daha fazla doğal gübre elde etmek için Efes Selçuk Belediyesi tarafından yeşil atık toplama alanları da oluşturulması da planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.