Selçuk Haber

Efes Gişelerinde Rezaletler Bitmek Bilmiyor

Efes Antik Kenti girişindeki bazı görevlilerin tutumu tepki çekmeye devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerini giriş kontrol yöntemiyle özelleştirmişti. Ne olduysa o özelleştirmeden sonra oldu.

Geçen hafta içinde şehit ve gazi çocuklarına yapılan ayıp ile tekrar gündeme gelen Efes antik kent gişeleri bu seferde bir başka uygulama ile tepkileri çekti.

Saat 18.30 da kapanan Efes girişleri ile birlikte Efes’te görev yapan özel firma yetkililerinin de görev süresi bitiyor. Kapanış saatinden itibaren tüm güvenlik ve Efes’in kontrolü Kültür Bakanlığının personeli olan bekçilere geçiyor.

Dün akşamüstü Efes Alt Kapı da gelişen olayda Kültür Bakanlığı personeli olan görevli gişeleri kapatan özel firmanın çalışanından Özürlülerin ve bebek arabalarının geçmiş olduğu kapının anahtarları istiyor. Normal de her gün saat 18.30 dan sonra açılan o kapı, dün gişelerde duran özel firmanın görevlisinin anahtarı bekçiye vermemesi ile açılmadı.

Fakat işin ilginç yanı o esnada başladı, gişelere bakan özel firmada çalışan Efes sorumlusu Bayan Kültür Bakanlığının personeline Efes bizim ister anahtarı veririz ister vermeyiz tarzında ifadeler kullanarak anahtarı görevliye teslim etmeden evinin yolunu tuttu.

Ve bu olayın sadece beş dakika ardından Efes çıkmak isteyen bir özürlü kapıların kapalı olması dolayısı ile kucaklanarak Efes’ten çıkarılmak zorunda kaldı. Ve bu olaya hem turist hem de rehber isyan etti. Olaydan şikâyetçi olan rehberler ve esnaflar müze yetkililerine olayı şikâyet etti.

Tabi ki bu kadar ile bitmedi olaylar zinciri bu olayın ardından yine Efes’ten çıkmak isteyen ama kapının kapalı olması nedeni ile çıkamayan bebek arabalı ailelerin yardımına esnaf koştu. Normal şartlar altında yan tarafta bulunan kapıdan geçmesi gereken engelli ve bebek araçları gişe görevlisi bayan arkadaşın tutumu yüzünden kucaklanarak Efes’ten dışarı çıkarılmak zorunda kaldı.

Şimdi bizlerde buradan sormak istiyoruz;

Efes bizim istediğimizi yaparız anlayışı ne demek?

Efes birkaç kendini kraldan çok kralcı olanlara mı kaldı?

Vatandaşlara niçin bu kadar zulüm yapıyorsunuz?

İnsanlar mağdur olunca mutlu mu oluyorsunuz?

Bu şekilde davrandınız diye patronlarınızın gözüne hoş gözüküp madalya mı aldınız?

Exit mobile version