Selçuk Haber

Efes Antik Limanı Projesi ne oldu?

kanal-projesi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AK Parti’nin geçen genel seçimler öncesinde açıkladığı “35 İzmir 35 Proje”lerinden biri olan Efes Antik Limanı Projesi’ni soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Moroğlu, projede son durumun ne olduğuna dair bir bilgi bulunmadığını ifade etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın bu proje ile ilgili olarak, “Bulunan tarihi eserler nedeni ile kazı sürecinin İstanbul’daki benzer bir projede olduğu gibi uzamasından endişe ediyorum” açıklamasının hatırlatıldığı önergede, Moroğlu şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Bu proje yeni bir proje midir? Kim tarafından geliştirilmiştir? Geçmiş yıllarda DPT ve Dünya Bankası hibe kredilerle bu projeye destek olmuş mudur? Kültür Bakanlığı, daha önceden bu projenin onayı için yapılan başvuruya olumsuz yanıt vermiş midir? Proje hangi aşamadadır? Projenin ne zaman hayata geçmesi planlanmaktadır? Projedeki kanal güzergahı nedir? Bu güzergah nasıl belirlenmiştir? Kanal güzergahında yapılan bir kazı var mıdır?”

Exit mobile version