site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efe Dağcılık’tan Turizm Haftası’na Özel Rota

Efe Dağcılık’tan Turizm Haftası’na Özel Rota
23.04.2013
A+
A-

efe-dagciliktan-turizm-haftasina-ozel-rota

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu üyesi dağcılar ile İzmir İl Kültür Müdürlüğü, 15-22 Nisan Turizm Haftasını Selçuk Belevi’deki Keçikalesi’ne doğa yürüyüşü yaparak, ardından da Metropolis Antik Kenti ile Efes Antik Kenti’ni de gezerek kutladılar.

Efe Dağcılık ile İzmir İl Kültür Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında yapılan etkinliğe İlhan Biçer rehberlik yaptı. Pazar günü yapılan etkinliğe, Efe Dağcılık üyesi 32 dağcı ile İzmir İl Kültür Müdürlüğü folklor araştırmacısı İzzet Kocadağ da katıldı.

Efe Dağcılık ile İzmir İl Kültür Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren İlhan Biçer, şunları söyledi: “15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında İzmir İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte Keçikalesi doğa yürüyüşü, ardından da Metropolis Antik Kenti ve Efes Antik Kenti’ne doğa yürüyüşü düzenledik. Etkinliğimize katılan Efe Dağcılık üyesi dağcı dostlarımıza şapka, tişört ve ianlı Türk Bayrağımızı dağıttık. Daha sonra Metropolis Antik Kenti ile Efes Antik Kenti’ni emekli sanat tarihi öğretmenimiz Mümtaz Saygı rehberliğinde gezdik.”

Keçikalesi doğa yürüyüşü sonrasında dağcılar, emekli sanat tarihi öğretmeni Mümtaz Saygı rehberliğinde Metropolis ve Efes Antik Kentlerini gezdiler. Antik kent hakkında dağcılara bilgi veren Saygı, Metropolis Antik Kenti’nin tarihçesini anlattı. Saygı, “Metropolis’in ardından Efes Antik Kenti’ne gittik. Efes Antik Kentinde M.Ö. 4 yy. ile M.S. 6 yy. arası Neotolik dönem, Hitit, İyon, Helenistik Roma Bizans eserleri olan Doğu Cimnasyum, Dominican Tapınağı ve Çeşmesini, Kuretler Caddesini, hadriyanos Tapınağı’nı, iki katlı yapılan Celcius Kütüphanesi, Devlet Agorası ile tiyatroyu gezdik” ifadelerini kullandı.

efe-dagciliktan-turizm-haftasina-ozel-rota2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.