site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dünden Bugüne Halk Oyunları Sergisi Kent Belleği’nde

Dünden Bugüne Halk Oyunları Sergisi Kent Belleği’nde
23.06.2015
A+
A-

TJ3A1973

Selçuk’ta halk oyunlarına genç yaştan beri gönül vermiş, çeşitli etkinliklerde Selçuk Belediyesini temsil etmiş olan halk oyunları eğitmeni Cafer Çoban’ın, her katıldığı etkinlikte çektiği birbirinden güzel ve bir o kadar da nostaljik halk oyunları fotoğrafları ile tarihi ölümsüzleştirerek yaklaşık 25 yıllık deneyimini sunduğu arşiv fotoğrafları Selçuklular ile buluştu.

7’den 77’ye

Selçuk Efes Kent Belleğinde açılışı yapılan Sergiye Selçuklular tarafından yoğun bir katılım sağlandı. Folklor Eğitmeni Cafer Çoban öncülüğünde gerçekleştirilen program zengin içeriği ile katılımcılardan tam not aldı. İlk olarak İstasyon meydanında bir araya gelen Folklor ekipleri son hazırlıklarını burada tamamladı. Ardından ekiple birlikte katılımcılar meydandan davul zurna ile kortej eşliğinde Kent Belleğinin önüne geldiler. Bellek önünde izleyicilere gösteri sunan ekipler dakikalarca alkışlandılar. Bu coşkuya zaman zaman izleyicilerde halaylar çekerek eşlik ettiler. Gösterilerin en çok dikkat çeken yanı ise 7 yaşındaki Ümmet Efe Yılanoğlu ile 74 yaşındaki Selçuk’un tanınmış efelerinden Balıkçı İbrahim Efenin karşılıklı Efe Performansı oldu. Serginin de 7 den 77 ye adlı ana düşüncesine vurgu yapan bu gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca İzleyicilere yaklaşık bir buçuk saat süren fotoğraflarla dünden bugüne Halk oyunları adlı slayt gösteri sunuldu.

Bizleri Yalnız Bırakmayan Başkanımıza Teşekkür Ederiz

Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Cafer Çoban duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti. ‘’Yaşamımızın her alanında karşılaştığımız ve kitle üzerindeki etkisini inkar edemeyeceğimiz Halk oyunlarımızın geçmişten günümüze anımsanması için toplandık. Selçuk’ta ve Ülkemizde gelenek ve göreneklerimizin bir sonraki kuşaklara aktarılmasında ve korunmasında bize ışık tutan Halk oyunlarımızdır. Bilgi ve becerileri ile bu günlere gelmemize katkısı olanlara Şükranlarımızı sunarız. Sergimizin açılışında önemli katkıları olan belediye başkanımız Sayın Zeynel Bakıcı’ya da bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz’’ dedi.

Değerlerimizi geleceğe taşıyacağız

Açılışa Belediye Başkan Yardımcıları Ali Karakurt ve Atilla Aksoy ile katılan Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yapmış olduğu açılış konuşmasında halk oyunlarının Selçuk ‘ta ki geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakıcı ” Halk oyunlarının ilçemizde daha iyi yerlere gelmesi için elbirliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizde Belediye olarak bize düşen görevi en iyi şekilde yaparız. Efelerimiz ve Halk oyunlarımız bunu hak ediyor. Gerçekten de onlar bizim değerlerimizdir. Halk oyunlarını geleceğe taşımak için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya hazırız ” dedi.

Sergi Bir Ay Boyunca Açık Kalacak

Selçuk Efes Kent Belleğinde dün itibari ile açılan Dünden Bugüne Halk Oyunları Sergisi Bir ay boyunca Selçuklu ziyaretçilerinin hizmetinde olacak.

Kaynak: Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

TJ3A1986

TJ3A2102

TJ3A2131

YORUMLAR
  1. ceyan yayla dedi ki:

    Ne Diyeyim Ki Millet İş Aş Arıyor Belediye Salon Açıp Nostalji Yapıyor Hayırlı Olsun Ne Diyelim ki
    Selçuk’umuzun Bunlara da ihtiyacı Var

  2. Efes'Li dedi ki:

    sayın ceyan yayla değerlerine ve kültürüne sahip çıkamayan bir millet yok olmaya mahkumdur..saygılar….

  3. sahipsiz efeler dedi ki:

    bi zahmet salı ve perşembe günleri pembe dugun salonuna gelinde halk oyunlarına gönül verenleri görün destekmiş ne destegi ne arayan var ne soran böylemi sahip çıkılıyo .

  4. offf dedi ki:

    sahipsiz efe bi efe olunda siz

  5. sahipsiz efeler dedi ki:

    amacımız efelik degil bize başta söylenen sözler yakıştımı.

  6. offf dedi ki:

    🙂

  7. ayşe dedi ki:

    sahipsiz efeler sizin ekibiniz kaç kişi hazırmı

  8. ayşe dedi ki:

    bir düğünümüz varda sizinle bir iletişime geçsek

  9. sahipsiz efeler dedi ki:

    iletime gerek yok buyrun gelin sizlerde ögrenin ekibe ihtiyacınız kalmaz
    kendiniz çalar kendiniz oynarsınız

  10. ayşe dedi ki:

    neyse arkadaş ben ne diyom sen ne diyon düğünlerde hani giyinirler oynarlar ya size iyi çalışmalar bu kafa ile çok sahipsiz kalırsınız bu arda teşekkür ederim ben oynayacak efeleri buldum.biz sahipsizsiniz diye destek olmak istedik neyse bedeli düğünümüzde oynayın istedik size iyi çalışmalar

  11. 9 Eylul Ali dedi ki:

    Basta Cafer abim olmak uzere emegi gecen, bir zaman aralarinda da bulundugum, gelmis gecmis tum folklorculari tebrik ederim… Ah ahhh, benim universite sinavina girdigim yaz Avrupa turuna cikmaniz yok mu, gelemedim diye hala icimde acidir 🙁

  12. sahipsiz efeler dedi ki:

    sahipsiz olmak işte böle bişi anlatamadık galiba elbiseden bahsediyon işte söylenipte yapılmıyan seylerden biride bu elbise bile yok oyna babam oyna sözler böyle tutuluyo

  13. efe dedi ki:

    elbise :)))

  14. anonim dedi ki:

    gösteriye çağırmışlar sizi alıcağınız paranın yarısını elbiseye ver çık gösteriye sen kostüm demek istedin de

  15. sahipsiz efeler dedi ki:

    BENİM DEDEDEN KALMA ELBİSELER VAR MALUM EKONOMİ ESKİLERLE İDARE ETSEK OLURMU EGER OLURSA SİZİ MENEJER YAPALIM SİZ ORGANİZE EDİN BİZ BİZ DÖNÜVERİRİZ GARİ.