site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Doğum Günün Kutlu Olsun Coronavirüs!

11.03.2021
A+
A-

Bir yıl önce Mart ayında “ilk vaka” ile başlayan bu serüvenin bugün birinci yılını bitiriyoruz. Ve birinci yıl biterken aslında yoldan geçen herhangi birine “coronavirüs” ne? Diye sorarsak emin olun verecek birden çok cevabı olacaktır. Çünkü gerek televizyon kanalları gerekse sosyal medya coronavirüs hakkında bize çokça bilgi akışını sağladı. Bu iyi bir şey mi yoksa kötü mü? Hâlâ tartışılır.

Bir yıl önce herkesin marketlere akın ettiği, tuvalet kağıdından luppo alana, dezenfektandan eldiven alana, evine un, makarna gibi gıdaları alana kısaca panik dolu anlara hepimiz tanık olduk. Hatta tanık olmakla kalmadık, onlardan biri olduk. Ev ihtiyaçları bittikten sonra bu sefer manevi ihtiyaçlarımızı karşılamaya başladık. Çoğumuz okullardan,işlerden evlere geldik. Bir süre “karantina” yaşadık. Sıkıldık, bunaldık dediğimiz an bu sefer herkes ya mutfağa girip hamurişi yapmaya başladı ya da 101, dost kazığı gibi oyunları öğrenip sabaha kadar oynadı. Tabi ki buraya kadar bahsettiğim her şey bardağın dolu tarafından bakınca gerçek olanlar. Oysa bardağın boş tarafı bu kadar pozitif duygu ve düşüncelerle dolu değildi. Maddi sıkıntı yaşayan, kredisini ödeyemeyen, işsiz kalan, evsiz kalan, çocuğuna bir süt bile alamayan… aileler vardı. Onlar için evde oturmak, 101 oynamak yoktu. Onlar için sadece geçim sıkıntısı vardı. Her aile illa ki bu pandemi sürecinde dara düşmüş sonra çıkmasını bilmiştir. Veya hâlâ çıkmaya çırpınan vardır. Lakin bu virüsün aldığı canlara bakarsak; annesini, babasını, çocuğunu, hocasını,doktorunu, babaannesini,dedesini kısacası AİLEM diyebileceği insanlardı,vefat eden. Sosyal mesafeyi, maskeyi ve hijyeni ölene kadar unutamayacak, bu tarih her aklına geldiğinde burnu sızlayacak insanlar var.

Bu virüsün bize yaşattığı acı, tatlı çok şey olduğu gibi öğrettiği de çok şey var. Çünkü aile kavramının ne denli önem arz ettiğini, özgürlüğün ne denli keyif dolu olduğunu ve bunun gibi birçok şeyin “ne denli güzel olduğunu” biz virüs sayesinde öğrendik. Hâlâ pandemi süreci bitmiş, vakalar sıfırlanmış değil. Her gün güncellenen yeni haberlerle beraber bu virüsün bizim hayatımızdan gitmeyeceğini biliyoruz. Lakin bir şey daha biliyoruz, her şey artık eskisinden daha anlamlı gelecek. Özgürlük, nefes almak, sosyalleşmek, gezmek, eğlenmek… tüm hepsinin bir anlamı daha olacak. Ve biz yaşadığımız her gün bunun önemini anlayacağız. Umarım “sıfır vaka” olmasa da “sıfır can kaybı” nı görebileceğimiz günler gelir.
Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle♡

YORUMLAR
  1. Belkibaşkabirzamandiliminde dedi ki:

    Bir gün virüs biter, başka bir paralel evrende yeniden karşılaşırız umarım. Tebrikler nice güzel yazılara.