Selçuk Haber

Selçuk’ta Deve Güreşleri Derneği Kuruldu

DSCN3130

Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Kuruldu. Yeni kurulan dernek birinci olağan kongresini yaparak yeni yönetimini seçti. Dernek Aydında kurulan devecilik federasyonuna üye olacak.

Kongre de konuşma yapan kurucu üye Muammer KALE “ Selçuk deve güreşlerini dünyaya tanıtan bir yer konumuna getirdi. Deve güreşleri bugüne kadar Vakıf aracılığı ile yürütüldü. Devecilerde federasyona gidince, onlara katılıp Selçuk’u temsil edecek bir dernek gereksinimi vardı. Sizlerinde destek ve gayretleri ile bunu başardık. Bugüne kadar güreşlerde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Diğer sporlarda olduğu gibi deve güreşlerinde görev alacak herkesin görev sertifikası olacak.  Dernek bunu sağlayacak. Halk oyunları kursları açacak. Deve aksesuarlarını yapan kurslar açacak ’’ dedi.

Daha sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Mustafa İBİLİ, Bulut VERGİ, Mustafa KIRK, Demir Ali ÇİVİT, Özcan KIRITAK seçildiler. Denetleme kuruluna da, Fethi USLU, Muammer KALE, Kasım YELKEN seçilirken. Federasyon Temsilciliklerine de; Mustafa İbili, Muammer KALE, Ali YAZICI seçildi.

Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Dernek başkanlığına da derneğin ilk kurucusu Mustafa İBİLİ getirildi.

3 Kasımda Selçuk’ta bulunan güreşçi develere hanut giydirme töreni yapılacak aynı günde derneğin açılış etkinlikleri yapılacak.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Exit mobile version