site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Daha temiz ve sağlıklı bir çevre için

Daha temiz ve sağlıklı bir çevre için
05.06.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi ile Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Etkinlik nedeniyle Selçuk’taki okullarda eğitim gören öğrenciler Pamucak Sahili’ni temizlediler; fidan diktiler. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da bu anlamlı etkinlikte çocukları yalnız bırakmadı. Etkinliğe Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli ve öğretmenler de katıldı. Önce öğrencilerle birlikte Pamucak Sahili’ni temizleyen Başkan Bakıcı daha sonra onlarla birlikte fidan dikti.

Birleşmiş Milletler tarafından çevre alanında dünya çapındaki farkındalığı arttırmak, çevrecilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla 1972 yılında ilan edilen Dünya Çevre Günü Selçuk’ta çocukları içine alan bir etkinlikle kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bir farkındalık günü olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımız ile birlikte bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Etkinlik çerçevesinde Selçuk Belediyesi Pamucak Sosyal Tesisleri’nde çocuklarımızla çevre temizliği yaptık; fidan diktik. Amacımız çocuklarda çevre bilincini ve doğa sevgisini geliştirmektir” dedi.

Ekolojik dengenin korunması için her bireyin gelişmiş bir çevre bilincine sahip olması gerektiğini vurgulayan Başkan Bakıcı; “Çevreye duyarlılığımızı arttırmamız gerekir. Ekolojik dengeyi bozmadan bir hayat sürme anlayışını tüm çocuklarımıza vermemiz lazım. Çocuklarımıza çevre bilincini aşılarken aynı zamanda yetişkinlerde de çevre duyarlılığının artmasını diliyoruz. Bir örnek vermek gerekirse; doğada uzun süre kalan naylon ve plastik atıkların çevreye rastgele atılmaması yönünde yetişkinlerin de bilinçli olmalarını sağlamamız gerekiyor. Ekolojik dengenin bozulmaması, suyun, havanın temiz olması hepimiz için oldukça büyük önem arz ediyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.