site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta törenlerle kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta törenlerle kutlandı
30.10.2014
A+
A-

selcuk-29ekim-kutlamalari (5)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından tebriklerin kabul edilmesi ile başlayan bayram kutlamaları, tören alanında devam etti. Karaman’da bir kömür ocağında meydana gelen su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Selçuk’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan tüm eğlence içerikli programlar iptal edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Selçuk Kaymakamlığı’nda başladı. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tebrikleri kabul etti.

Selçuk Kaymakamlığı’nda günün anlamına ilişkin duygularını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Nice bayramları hep birlikte ağız tadıyla geçirmeyi umut ediyorum. Ama bugün ülkemizde bir maden faciası yaşanmıştır. Dolayısıyla o burukluğu içimizde yaşıyoruz. Toplum olarak acılarımızı ve sevinçlerimizi bir arada yaşayan bir toplum olma özelliğimiz var. İnşallah bundan sonra hiçbir kaza olmaz. Çok daha gönenç içerisinde, refah içerisinde, mutluluk içerisinde bayramlar kutlarız. Ben cumhuriyetimizin 91. Yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

Selçuk Kaymakamlığı’ndaki bayramlaşmanın ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk Belediyesi tören alanında devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende öğrenciler tarafından tören alanına koşarak getirilen Atatürk resmi ve Türk Bayrağı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya teslim edildi. Ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Boyacı; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları o çok güvendiği milletiyle birlikte bu zaferi kazandıktan sonra mevcut rejimler içerisinde en önemlisi olan cumhuriyeti kurdular. O güzel günün sonrasında 91 yıl geçti. Büyük Atamızın bizlere armağan edip bıraktığı cumhuriyetimizin üzerinden 91 yıl geçti. Nice 91 yıllar geçecek. Büyük atamızın bizlere dediği gibi, “Benim naçiz vücudum elbet bit gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle bizlere emanet eden Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Selçuk’taki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Selçuk’ta eğitim veren okulların öğrencileri tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri şiirlerin okunmasıyla, Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam etti. Selçuk’taki okullar, gaziler, meslek odaları, belediye ekipmanları ve esnafların katıldığı resmi geçidin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

selcuk-29ekim-kutlamalari (1)

selcuk-29ekim-kutlamalari (2)

selcuk-29ekim-kutlamalari (3)

selcuk-29ekim-kutlamalari (4)

selcuk-29ekim-kutlamalari (6)

selcuk-29ekim-kutlamalari (7)

selcuk-29ekim-kutlamalari (8)

selcuk-29ekim-kutlamalari (9)

selcuk-29ekim-kutlamalari (10)

selcuk-29ekim-kutlamalari (11)

selcuk-29ekim-kutlamalari (12)

29 EKİM KUTLAMALARI İLGİLİ TÜM FOTOĞRAFLARIN YER ALDIĞI SLAYTI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.